Home / Vijesti / Regija / Keane: Gadi mi se penal protiv Hrvatske! Odluka je sramotna

Keane: Gadi mi se penal protiv Hrvatske! Odluka je sramotna

Bijesan sam, Hrvati ovo nisu zaslužili, rekao je Roy Keane o penalu za Francusku. Da nije penal tvrdi i sudački stučnjak za španjolsku Marcu koji tvrdi kako ni prvi gol nije trebao biti priznat Francuzima

Argentinac Nestor Pitana i njegovo suđenje u finalu Svjetskog prvenstva izazvalo je brojne polemike, ne samo u hrvatskoj javnosti. Britanci su gotovo jednoglasno stali na stranu Hrvatske, dok Španjolci tvrde da prva dva gola Francuske nisu trebala biti priznata!

Roy Keane je komentirao za britansku televiziju ITV i poludio je na penal koji je Pitana sudio za Francusku, a koji je Antoine Griezmann pretvorio u 2-1 u prvom poluvremenu. Taj penal bio je možda i ključni trenutak finala u kojem je Francuska pobijedila Hrvatsku 4-2. Bilo je to kod 1-1, deset minuta nakon što je Perišić zabio za izjednačenje. Francuzi su imali kontru, Perišić je bio zaklonjen, nije ni vidio loptu, koja ga je pogodila u ruku. Činilo se da Pitana prvo pokazuje na korner.

Ali onda je došao signal VAR-a. – Bijesan sam! Hrvati su zaslužili više od ovoga. Gadi mi se taj penal, apsolutno sramotna odluka – rekao je Roy Keane, legendarni veznjak Irske i Manchester Uniteda.

Englezi: Nije kriv VAR, nego sudac! Nestor Pitana je otišao pogledati snimku.

Gledao je neko vrijeme Argentinac, izgledalo je kao da je odlučio, a onda se vratio pogledati još jedanput. Njegova konačna odluka bila je – penal za Francusku! Britanci su gotovo jednoglasno stali na stranu Hrvatske.  – Nemojmo ovdje kriviti VAR, ovdje je isključivi krivac sudac!

VAR je samo pokazao snimku, sudac je odlučio – rekao je Jaime Carragher, bivši engleski reprezentativac i nogometaš Liverpoola. – Ako sudac nije siguran u svoju odluku, onda bolje da ne sudi penal – komentirao je Nijemac Jürgen Klinsmann. Shearer: Ovo je smiješna odluka Sporni penal komentirao je i Joey Barton. – Ako mislite da je ovo penal, onda ste ili Francuz ili nikad niste igrali nogomet.

Kako da se Perišić ovdje izmakne? – napisao je Barton na Twitteru. Javio se i Gary Lineker.  – Ma neeee! Ne možeš to suditi kao penal – napisao je Lineker. – Nema šanse da tako smiješna odluka odluči pobjednika finala! To nismo zaslužili nakon ovakvog turnira – rekao je legendarni Alan Shearer. Ni Mateo Beusan nije bio oduševljen suđenjem. – Ovo nije bilo na razini finala SP-a.

Prvi gol koji je Francuska zabila došao je nakon faula na Griezmannu, a faul nije bio. To je bilo više na ime. To je okrenulo utakmicu – rekao je Mateo Beusan. Francuska je zabila dva neregularna gola Suđenjem se bavio i Andujar Oliver, bivši sudac koji komentira za španjolsku Marcu. – Nestor Pitana pogrešno je sudio faul iz kojeg su Francuzi zabili prvi gol – rekao je Oliver i dodao: –  Ni penal nije trebao suditi, Perišić nije imao namjeru igrati rukom.

24 sata/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)