Home / Vijesti / BiH / NEVJEROVATNO: Pogledajte kakva je poruka na majici mladića koji je vozeći BMW usmrtio 3 djevojke…

NEVJEROVATNO: Pogledajte kakva je poruka na majici mladića koji je vozeći BMW usmrtio 3 djevojke…

Mladić Almir Ejubović (20), koji se BMW-om X5 29. juna velikom brzinom zakucao u metalni stub na autoputu A-1 u Butilama kod Sarajeva, kada su poginule tri djevojke, doveden je danas u Tužilaštvo Kantona Sarajevo (KS).

Kantonalnom sudu Sarajevo predložen je pritvor za 20-godišnjaka, potvrdila je Azra Bavčić, predstavnica za javnost Tužilaštva KS.

On je nakon puštanja iz Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” uhapšen zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnim posljedicama više osoba.

Tri djevojke Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17) izgubile su živote u ovoj stravičnoj nesreći.

Iz smrskanog vozila koje se skoro prepolovilo tijela Ibrice i Neradin, koje su na mjestu poginule, izvukli su vatrogasci, koji su morali rezati lim. Lejla Oruč, koja je još davala znakove života, prevezena je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je, nažalost, kasnije podlegla povredama prilikom ukazivanja medicinske pomoći.

U KCUS-u se još nalazi Ajla Oruč, sestra nastradale Lejle, koja je, također, bila u BMW-u X5.

Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje pritvora za Almira Ejubovića. Pritvor je zatražen zbog osnova sumnje da bi Ejubovićev boravak na slobodi mogao izazvati uznemirenje javnosti. Sud ima rok od 24 sata da donese odluku o pritvoru. Ejubović se sumnjiči za krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom više osoba.
Policijski uviđaj potvrdio je kako je Ejubović upravljao BMW-om koji nije bio registrovan, a na njemu su bile registarske tablice koje ne pripadaju tom automobilu. Uzrok nesreće je, prema svim okolnostima, bila velika brzina neprilagođena uvjetima na cesti. Navodno i preko 200 km/h.

Mnogima je privukao natpis na majici koju je nosio Ejubović. Naime, u pitanju je engleska slang kovanica “All my shit dope” (postoji istoimeni uradak američkog repera Tyga) – koja u prevodu znači – svi moji opijati su odlični!

Doznajemo.com/Faktor/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)