Home / Vijesti / Regija / Dalić objavio sastav i formaciju za Engleze, Perišić seli na klupu?

Dalić objavio sastav i formaciju za Engleze, Perišić seli na klupu?

ZLATKO DALIĆ opet će mijenjati sastav i formaciju Hrvatske na SP-u.

Za najvažniju utakmicu generacije, polufinale SP-a protiv Engleske (srijeda, Lužnjiki, Moskva 20 sati), izbornik je kako doznajemo najbliži opciji bez Ivana Perišića u početnoj postavi!

sastavhr

Ne čudi takav potez jer je Perišić izvan forme i silno nedostaje Hrvatskoj na ovom SP-u, a Dalić ga se ne boji povući, kao što nije dvojio kada je u prvu postavu gurnuo Antu Rebića i napravio ga zvijezdom SP-a.

U prvom sastavu umjesto Perišića bi trebao u sredini terena zaigrati Milan Badelj, dakle, nije stvar samo u Perišiću već u ideji da se pojača vezni red gdje Englezi dominiraju s petoricom igrača. Hrvatska bi tako promijenila formaciju u odnosnu na protivnika te zaigrala 4-1-4-1 ili 4-4-2, s Rebićem koji se priključuje Mandžukiću te Brozovićem na desnom krilu.

Ante Rebić propustio je posljednji trening, no riječ je o predostrožnosti i otklanjanju bilo kakvog rizika uoči utakmice. Šime Vrsaljko je trenirao, ali prema posljednjim informacijama, on još nije spreman za nastup. Na desni bok mogao bi Domagoj Vida, a na stopera Vedran Ćorluka.

Vrsaljko vjerojatno neće biti spreman 

“Trebamo 100 posto spremne igrače. Iza nas je pet teških utakmica što je uzelo danak, ali nema alibija i opravdanja. Došli smo u polufinale. Mi se nismo potrošili, mi ćemo se tek potrošiti”, naglasio je izbornik Zlatko Dalić prije treninga.

Vrsaljko je u četvrtfinalu protiv Rusije ozlijedio koljeno i od tada nije trenirao. Dalić se nadao kako će ga liječnici uspjeti pokrpati, no pitanje je može li branič Atletico Madrida izdržati žestok ritam koji se očekuje na utakmici.

Ne bude li Vrsaljko mogao, njegovu poziciju bi mogao zauzeti i Tin Jedvaj kako bi Dalić zadržao stoperski par Lovren – Vida, ili će na mjesto desnog beka preseliti Vida, a u momčad uskočiti Vedran Ćorluka. Vrsaljko je danas rekao da nema priče kada se igra za Hrvatsku, ali vrijeme curi, a Dalić treba samo potpuno spremne igrače. Izostanak Vrsaljka bio bi veliki udarac, no Dalić ima plan B i to je ključ.

Subašić bi trebao biti spreman, normalno je trenirao.

Utakmica između Hrvatske i Engleske je u srijedu u 20.00 sati po hrvatskom vremenu na stadionu Lužnjiki.

Zlatko Dalić na posljednjoj press konferenciji pred polufinale SP-a opet je bio emotivan, ponovio je da alibija nema i naglasio da je ovo vjerojatno zadnje SP za Luku Modrića.

“Zbog njega, zbog navijača, zbog nas i naše obveze, idemo do kraja, pa što bog da”, rekao je Dalić.

POGLEDAJTE PRESS KONFERENCIJU ZLATKA DALIĆA I DEJANA LOVRENA :


Index.hr/24sata.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)