Home / Ličnosti / UZ PJANIĆA, PORED PJANIĆA, ISPRED PJANIĆA…: I u Juventusu se pitaju “GDJE S RONALDOM”!?

UZ PJANIĆA, PORED PJANIĆA, ISPRED PJANIĆA…: I u Juventusu se pitaju “GDJE S RONALDOM”!?

U Juventusu bi imao suigrače s kojima bi se izvrsno nadopunjavao: velikog radnika Marija Mandžukića, ‘novog Messija’ Dybalu i brzonogog Costu

Cristiano Ronaldo svakog je dana korak bliže odlasku iz Reala Juventus, a pomisao da bi jedna od najvećih svjetskih zvijezda došla u njihov klub, navijače stare dame drži u stanju blage euforije.

Naposlijetku, njihovi ljubimci najbolje znaju kako je naći se na suprotnoj strani Ronaldu, koji im je zabijao u finalu Lige prvaka 2017. te tri puta pogađao u dvije utakmice ovogodišnjeg četvrtfinala.

 Svima su urezane u sjećanje ostale njegove nevjerojatne škarice, kojima je zaradio ovacije cijelog stadiona što je jedan od presudnih čimbenika u njegovom dolasku u Torino. No, iako je i u 34. godini i dalje ponajbolji igrač svijeta, ostaje upitno hoće li njegov dolazak u novu momčad značiti i igranje na novoj poziciji?

Allegri i bez njegovog dolaska ima pravo bogatstvo izbora kada su napadači u pitanju. A s njime u momčadi, opcija je gotovo beskonačno…

RONALDO, HIGUAIN & DYBALA ZAJEDNO

Ronaldo Juventus 4-3-1-2 PS

Ovo se čini kao najuzbudljviija opcija, ali i kao najneizglednija. Gonzalo Higuain sigurno se ne bi bunio ponovnom igranju s Ronaldom, s kojim je u Realu odigrao 80 utakmica, a to je potvrdio i njegov brat i agent Nicolas rekavši:

“Ako ga Juve dovede, imat će ubojit napad s njime i Higuainom. Gonzalo je oduševljen tom mogućnosti, to bi bio pravi spektakl.”

Na to se nema što dodati, pogotovo ako im se pridruži i Paulo Dybala, bilo na desnom krilu, bilo u ulozi trequartiste, bilo bi to kao igranje fantasy footballa!

U realnosti, Juventus će morati prodavati kako bi si priuštio Ronalda, koji će ih koštati između 340 400 milijuna eura tijekom četiri godine. Higuain je jedan od navrjednijih igrača, i to s najvišom plaćom u klubu, a obzirom da je šest godina stariji od 24-godišnjeg Dybale, jasno je da je prvi na listi za prodaju.

Ali, zamislite tek koliko bi opasno djelovali ako bi ih Allegri postavio na njihove omiljene pozicije?!

 

Ronaldo Juventus 4-3-3 PS

RONALDO KAO JEDINA ŠPICA

Ronaldo Juventus Lone Striker PS

Ako uzmemo u obzir da će Ronaldov dolazak značiti odlazak Higuaina, jasno je da će mjesto u vrhu napada pripasti portugalskoj zvijezdi.

Postavljanjem u samo špicu bio bi oslobođen obrambenih zadataka i posvećen isključivo onome što najbolje radi – postizanju golova.

U Juventusu bi imao i suigrače s kojima bi se izvrsno nadopunjavao: velikog radnika Marija Mandžukića, ‘novog Messija’ Dybalu i brzonogog Douglasa Costu.

Ovaj trio objedinio bi fizičku izdržljivost, kreativnost i nevjerojatnu brzinu. Teško je zamisliti da bi uz njih Ronaldo imao problema sa zabijanjem u Serie A.

RONALDO UZ DVA NAPADAČA

Ronaldo Juventus 4-3-3 Costa PS

Allegri bi u jačim utakmicama mogao procijeniti kako se ne isplati riskirati 4-2-3-1 sustav sa samo dva veznjaka te bi ga mogao prebaciti u 4-3-3 ili 4-3-2-1 u kojima bi Juventus bio nešto manje napadački orijentiran, ali izbalansiran s PjanićemMatuidijem Canom u sredini.

Opcija je uvijek i Sami Khedira, ali njegovi nastupi u Rusiji samo su produbili sumnju u njegove fizičke kapacitete nakon toliko pretrpljenih ozljeda u karijeri.

Ronaldu bi u ovoj formaciji u napadu pomagali Dybala i Costa, a moguće je da bi Allegri umjesto Brazilca stavio Mandžukića.

Ronaldo Juventus 4-3-3 Mandzu PS

DUO RONALDO & DYBALA

Ronaldo Juventus 3-5-2 PS

Ne postoji nogometni fan koji se barem jednom nije zapitao kako bi izgledalo kada bi Ronaldo Messi igrali u istoj momčadi. Bi li funkcioniralo? Možda to možemo saznati u Juventusu.

Naravno, Dybala nije Messi, i to nikada neće biti, ali čak je i Barcelonina ‘desetka’ priznala da obojica igraju na gotovo identičan način. Imaju slične karakteristike i stil igre, a baš zbog toga ih je izbornik Sampaoli tvrdoglavo odbijao stavljati zajedno u igru.

Ronaldo i Dybala ipak su bitno drugačiji igrači pa nema razloga da njih dvojica ne bi mogli igrati zajedno. Na papiru se, u svakom slučaju, čini da bi ovaj duo odlično funkcionirao: kreator neprikosnoveni strijelac u tandemu!

Dakako, Dybala je i sam dokazani strijelac, upravo je prošle sezone postavio osobni rekord s 22 gola u Serie A, ali se i dokazao kao odličan partner Higuainu.

Ronaldu ne bi bilo strano igrati u takvoj formaciji jer je Zidane u nekoliko navarata koristio 4-4-2 s Lucasom Vazquezom i Marcom Asensijom pored njega, što se posebno korisno pokazalo u dvoboju s PSG-om.

Na bokovima bi se našla dva vrsna krilna napadača, Costa Bernardeschi, a iza njih igrali bi napadački orijentirani bekovi Joao Cancelo i Alex Sandro. Uz njih bi i 3-5-2 formacija ostala otvorena opcija.

Juventus bi tako imao čak tri veznjaka koji bi pružili sigurnost obrani u kojoj će zaigrati još jednom pojačanje, Mattia Caldara, a društvo će mu praviti iskusni Giorgio Chiellini i Medhi Benatia.

Zaključak je jasan: Allegri će imati pregršt opcija! Što god odlučio, sigurno je samo da Ronaldu u Torinu neće nedostajati ovacija.

 

(SB / Goal/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)