Home / Vijesti / Regija / Hrvati u Beču slavili uz ustaške simbole i desnicu u zraku, Austrijanci zgroženi

Hrvati u Beču slavili uz ustaške simbole i desnicu u zraku, Austrijanci zgroženi

NAJTIRAŽNIJI austrijski list Krone Zeitung objavio je članak u kojem se upozorava da su se na proslavljanju pobjede hrvatske nogometne reprezentacije protiv Rusije mogli vidjeti fašistički simboli. Navijači su najviše slavili u bečkom kvartu Ottakring, zbog čega je policija morala zatvoriti i jednu ulicu.

No na fotografijama i snimkama slavlja se mogu vidjeti i ljudi koji nacistički salutiraju te zastava na kojoj se vidi ustaško ušato U i šahovnica s prvim bijelim poljem. Svjedoci pak kažu da su se na slavlju u bečkom Ottakringu mogli vidjeti i drugi ustaški simboli te da su se čuli ustaški pozdravi i uzvikivanje “Sieg Heil”.

Podsjećaju na Šimunićevo skandiranje ustaškog pozdrava

Krone podsjeća da se hrvatsku nogometnu reprezentaciju već povezuje s ustaštvom zbog toga što je 2014. branič Joe Šimunić pet puta nakon jedne utakmice skandirao ustaški pozdrav Za dom spremni, dok je ove godine nogometaš Dejan Lovren u svlačionici pjevao pjesmu desno-ekstremističkog Thompsona. “Možda uopće nije znao čiju pjesmu pjeva”, naivno piše Krone.

Austrijski list podsjeća da su ustaše bili suradnici nacista i fašista te da su od 1941. do 1945. odgovorni za smrt najmanje 400 tisuća ljudi.

Zanimljivo je i da je na svom Twitteru članak iz Krone Zeitunga podijelio i austrijski veleposlanik u Zagrebu Andreas Wiedenhoff.

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)