Home / Vijesti / Regija / RUSIJA – HRVATSKA OD 20 SATI Dalić naredio totalni napad: Kreće s 4 napadača, najavljen Kramarić!

RUSIJA – HRVATSKA OD 20 SATI Dalić naredio totalni napad: Kreće s 4 napadača, najavljen Kramarić!

VEČERAS od 20 sati u Sočiju Hrvatska igra četvrtfinale SP-a, najvažniju utakmicu u posljednjih 20 godina i SP-a u Francuskoj 1998.

Protivnik je Rusija, domaćin turnira. Hrvatsku čeka najteži ispit do sada. U Sočiju se očekuje između pet i šest tisuća hrvatskih navijača, a ulaznice na ulici dosežu cijenu od dvije tisuće eura.

Zlatko Dalić očekuje od Hrvatske najbolju utakmicu na turniru. Od prve minute kreće sastav koji je započeo utakmice protiv Argentine i Danske. Dalić je najavio totalni napad na Ruse.

U slučaju pobjede, Hrvatsku u polufinalu čeka pobjednik utakmice između Švedske i Engleske. (ENGLESKA – ŠVEDSKA It's coming home)

OČEKIVANI SASTAVI 

Rusija (4-2-3-1) Igor Akinfejev; Mario Fernandes, Sergej Ignaševič, Ilja Kutepov, Jurij Žirkov; Jurij Gazinski, Roman Zobnin; Aleksandr Samedov, Aleksandr Golovin, Denis Čerišev; Artem Džjuba

Hrvatska (4-3-3): Subašić; Strinić, Vida, Lovren, Vrsaljko; Modrić, Rakitić, Brozović; Rebić, Perišić, Mandžukić

>>> PRATITE RAZVOJ DOGAĐAJA DO UTAKMICE I ŠALJITE NAM FOTKE I VIDEA AKO STE UZ REPREZENTACIJU U SOČIJU

15:00 Poruke podrške hrvatskim reprezentativcima stižu sa svih strana. Srebrni olimpijac damir Martin poslao je tako video potpore

14:15 Šuker je očito malo pobrkao s kim je i kad igrao pa je ruskim novinarima rekao da je Hrvatska u Francuskoj prije 20 godina pobijedila Italiju na SP-u. VIDEO

13:45 Dalić je navodno igračima već javio sastav u kojem nema Marcela Brozovića, a kao četvrti napadač, uz Rebića, Mandžukića i Perišića upada Andrej Kramarić. Tako je Hrvatska igrala i protiv Nigerije u 1. kolu skupine D.

“Očekujem bolji napad nego u prijašnjim utakmicama. Ovo je najveća utakmica i tako ćemo se postaviti”, rekao je Dalić u najavama utakmice, a to očito namjerava i napraviti.

13:30 Dalić i Šuker su dočekali Kolindu u Sočiju LINK

13:00 U Sočiju je oko 5000 Hrvata, a ulaznice se prodaju i po 2000 eura

11:20 Modrić je za FIFA TV najavio dvoboj s Rusima. “Ako mene pitate, zaslužili su…”

11:00 Dalić ima igrača za ovakve utakmice koji je previše puta u karijeri bio najbolji kad je bilo najteže. Evo tko je to.

09:00 Hrvatska igra najtežu utakmicu na SP-u, bez obzira na sve što je bilo i što će biti nakon Sočija. Evo zašto. 

07:30 Pregled ruskog tiska na dan utakmice. U gradu Soči nervozne noći 

07:00 Podsjetimo, na presici uoči susreta Ivan Rakitić i Zlatko Dalić bili su u totalnoj euforiji. “Protivnik će igrati koliko mu dopustimo. Ovaj turnir je specifičan, igra se dosta kompaktno, u bloku, bez nekih iskakanja. Očekujem da ćemo odigrati bolju napadačku predstavu nego do sada. Rusija ima kontrolu i dobro izlazi u polukontru, služe se dobro dugim loptama. Respektiram ih, u ovom dijelu natjecanja nema momčadi koja nije jaka. Ako izbaciš Španjolsku, imaš kvalitetu. Ako želimo proći, moramo biti dominantni”, poruka je izbornika Dalića.

Rakitić je dodao kako je ovo sasvim drugačiji uspjeh od Lige prvaka s Barcelonom te se osvrnuo na ludilo koje vlada u Hrvatskoj: “Ma nema tu usporedbe. Želimo pokazati cijelom svijetu koliko je Hrvatska dobra i koliko smo zajedno moćni. Stižu poruke sa svih strana, osjeća se da se približava velika utakmica. Jedva čekamo da krene! Tako je lijepo vidjeti svu tu podršku! Atmosfera je fantazija, ako prođemo, pozvat ćemo sve pjevače, sve ljude koji su uz Hrvatsku da dođu u Moskvu, da budu uz nas. Ako treba zapjevati još sto puta, pjevat ćemo. Sve za Hrvatsku”, kaže Rakitić.

06:00 Ruski izbornik Stanislav Čerčesov ne skriva respekt prema Hrvatskoj: “Ne želim reći sve, ali onako kako smo igrali protiv Španjolske mogli bismo igrati i sutra. Španjolci i Hrvati su na istoj razini, a igračima ću dati savjete nakon sata teorije. Nema mjesta euforiji. Mi znamo sve njihove igrače jer igraju u vrhunskim ligama i klubovima i pripremamo se za ozbiljnu utakmicu”, rekao je dodavši kako im se obratio i poseban navijač: “Predsjednik Putin me nazvao prije i nakon Španjolske. Veliki je plus i dodatni poticaj i podrška kad te predsjednik održava.”

05:00 Soči je spreman. Sto tisuća Rusa zaputilo se jučer prema Crnom Moru, gdje na stadionu Fišt igraju Hrvatska i Rusija. Mjesta na stadionu ima za 40-ak tisuća gledatelja.

Postoji li itko tko uoči Svjetskog prvenstva ne bi potpisao da se Hrvatska za polufinale bori s Rusijom? Domaći nisu nikakav bauk i osim Maria Fernandesa vjerojatno nemaju igrača koji bi igrao u početnoj postavi Hrvatske. Pa ipak, oni su domaćini. I pomalo je intrigantno da tek JAR 2010. kao domaćin nije prošao grupu. A da domaćinstvo FIFA-i može biti itekako važno, vidjeli smo na primjeru Južne Koreje 2002. godine kada su prvo Italija, pa onda i Španjolska blatantno pokradene. Ali Rusi nisu samo domaćin, oni su ekipa stvorena da koristi tuđe mane. Saudijce su iskontrirali zbog previsoko postavljenih bekova, Egipćanima su kontinuirano tražili problem u osvajanju drugih lopti, dok su se protiv Španjolske zatvorili ostavljajući ih bez ikakve dubine i opcija opasnih za gol u napadu. Izbornik Stanislav Čerčesov inteligentan je tip koji je imao gotovo dvije godine bez pritiska da spremi ekipu za prvenstvo. Budite sigurni da je to vrijeme iskoristio ne toliko za izgradnju igre vlastite ekipe, jer je ona bazirana na jednostavnim principima, koliko na snimanje svakog potencijalnog suparnika. Zna prepoznati suparničku najslabiju kariku i postaviti igru tako da to maksimalno iskoristi, poput određenih NBA trenera koji cijelu koncepciju napada grade na fizičkim ili kvalitativnim “missmatchevima”. Rusija je jako poželjan suparnik u ovoj fazi, ali nimalo bezazlen.

Hrvatska protiv Hrvatske 

Najveći suparnik Hrvatskoj bit će, baš kao u ogledu s Danskom, ona sama. Premda su Danci odigrali izvrsnu utakmicu, očita je bila blokada na emocionalnom, psihofizičkom, a onda i taktičkom planu. Najveći zadatak Dalića stoga je da bude psiholog na jako skliskom terenu. Istovremeno mora uvjeriti ekipu da je bolja od suparnika, pri čemu ih mora otupiti od utjecaja svega što donosi dodatan pritisak. A to su i medijski napisi i puls nacije, koji se itekako dobro osjeti i u Rusiji. Dalić se, slično Ćiri Blaževiću, postavio na suprotan način, onaj koji podrazumijeva pobjedu, čime pokušava (samo prividno) implicitno prenijeti takvo uvjerenje i na igrače. “Narod je u euforiji, cijela zemlja je u velikoj fešti. Mi smo samo dio ovoga. Meni je motiv vidjeti predsjednicu na utakmici i daj Bože da dođe još koji put”, rekao je na presici Dalić.

U stanje u svlačionici možda nemamo uvid, ali ne postoji bolji način za komunikaciju ekipe od same igre. Ona vrlo brzo otkrije koliko igrači vjeruju izbornikovoj zamisli i koliko osjećaju da su na pravom putu. Ekipa koja to nema, ne može nadoknaditi taj nedostatak nikakvim pristupom. Važnost otvaranja utakmice raste s njenom važnošću jer se momentum puno lakše može prebaciti u korist jedne od ekipa. U prvih 15 minuta vidjet ćemo je li ovo Hrvatska spremna za polufinale.

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)