Home / EU / Pogledajte kartu, evo u kojim europskim zemljama ima najviše migranata

Pogledajte kartu, evo u kojim europskim zemljama ima najviše migranata

GLAVNA tema razgovora europskih vođa u posljednje vrijeme je nova migrantska kriza za koju se ne nazire skoro rješenje. U središtu problema je morski put koji migrante iz Afrike vodi uglavnom prema Italiji, koja je nedavno odbila primiti brod sa stotinama migranata, zbog čega je uslijedila svađa s Francuskom te prijetnje Europskoj uniji.

Afričke i balkanske države u kojima je EU planirao otvoriti prihvatne centre za migrante, odnosno takozvane platforme za iskrcavanje, odbile su taj plan. U nekim državama Europske unije ojačale su populističke antiimigrantske stranke koje također odbijaju primati migrante i sudjelovati u troškovima njihova prihvata.

Portal Statista objavio je kartu Europe koja prikazuje udio migranata u pojedinim državama izračunat na temelju podataka UNHCR-a s kraja prošle godine.

ISTRAŽIVANJE,MIGRANTI I IZBJEGLICE SU DOBRI ZA PRIVREDU !!

Svjetlije boje na karti označavaju države s većim brojem migranata, a tamnije s manjim. Najviše migranata nalazi se u Turskoj, Njemačkoj i Francuskoj, a slijede Italija, Švedska, Latvija, Austrija, Velika Britanija, Nizozemska i Grčka.

Hrvatska se nalazi na 20. mjestu po broju migranata u Europi, a na posljednjem, 29. mjestu, s najmanjim brojem migranata nalazi se Slovenija. Karta prikazuje i udio migranata u ukupnom broju stanovnika pojedine države. U Latviji na tisuću stanovnika dolazi 120 migranata, u Estoniji na 1000 stanovnika dolazi 61 migrant, a u Njemačkoj na 1000 stanovnika dolaze 43 migranta. U Hrvatskoj je taj udio vrlo malen, odnosno na 1000 stanovnika dolazi niti troje migranata.

Karta pokazuje da u je najksenofobnijim državama, poput Mađarske, udio migranata u ukupnom broju stanovnika najmanji, piše Statista. Također navodi da su 12 posto stanovnika u Latviji trenutno migranti, a država ima jedan od najnižih BDP-a u Europi, dok su u Italiji 0,5 posto stanovnika migranti, a po BDP-u je četvrta država Europske unije.

NAPOMENA JEDA SU PODACI SA KRAJA 2017 GODINE!

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Uznemirujuće :Izraelci zavezali ozlijeđenog Palestinca za džip naprijed i vozili ga kroz naselje

IDF je u međuvremenu potvrdio da se ova situacija doista i dogodila, objašavajući kako je …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)