Home / Vijesti / BiH / Džanan Musa iz Amerike otkrio zbog čega je uzeo dres sa brojem 30 i koji je naredni…

Džanan Musa iz Amerike otkrio zbog čega je uzeo dres sa brojem 30 i koji je naredni…

Džanan Musa polako sumira svoje prve utiske sa predstavljanja u Brooklynu.

Jedan od najboljih mladih igrača Europe, koji je u noći sa četvrtak na petak, stavio potpis na ugovor sa NBA timom iz predgrađa New Yorka, odlučio je da za portal Radiosarajevo.ba podijeli te prve dojmove iz Sjedinjenih Američkih Država.

Musa je već na samom predstavljanju oduševio američke novinare, ali i brojne ljubitelje košarke koji su imali priliku da ga slušaju. Osim što je sjajno govorio, rođeni Bišćanin je imao i vremena za šalu kada je rekao “da se sa prvim susretom sa košarkaškom loptom odmah zaljubio u nju i kazao da će je oženiti”.

“Zaista je to tako. Moja ljubav prema košarci je od samog rođenja i to se neće do kraja promijeniti.

Musa je u Brooklyn Netsima zadužio dres sa brojem 30. Za naš portal je otkrio da ovaj broj za njega nema nikakvu sentimentalnu vrijednost.

“Prvo sam tražio da mi daju jedan od brojeva 3, 13, 31 ili 33. Na žalost, sva četiri su bila zauzeta. U ekipi već postoji košarkaš sa brojem 13, koji sam nosio u KK Cedevita, a on uskoro ide pa ću uzeti taj svoj broj. Iz razloga što nije slobodan nijedan od ova četiri izabrao sam 30. Bitno mi je bilo samo da ima brojku tri u sebi, tako da ću sada nositi 30, a naredni je 13”, dodao je Musa.

On je otrkio i jednu važnu informaciju. Već na startu ona ga svrstava u jednu vrstu zvijezde.

“Neću igrati Ljetnu ligu, već ću odmah se priključiti prvom timu. Sreo sam mnoge zvijezde NBA ligi, s nekimka sam od njih razmijenio telefonske brojeve. Svi se zaista brinu o meni”, dodao je Musa, prije nego je krenuo za Bosnu i Hercegovinu, gdje bi se u ponedjeljak trebao priključiti pripremama košarkaške reprezentacije.

radiosarajevo.ba/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)