Home / After Work / Torta od čokolade koju obožava kraljevska obitelj.Pravi se za 10 minuta, bez pečenja i muke!

Torta od čokolade koju obožava kraljevska obitelj.Pravi se za 10 minuta, bez pečenja i muke!

Podjela na ljubitelje slatkih i slanih grickalica već jako dugo postoji, a čini se kako kraljica Elizabeta II. pripada onoj strani koja se obožava zasladiti. Čak ima i posebnu poslasticu koju najviše obožava, a radi se o jednoj čokoladnoj torti. Upravo je recept za tu tortu podijelio i kraljičin nekadašnji “chef” Darren McGrady.

Naime, nekadašnji kraljevski chef Darren McGrady otkrio je da kada kraljica Elizabeta II. putuje do dvorca u Windsoru ona sa sobom uvijek vodi jednog od kuhara s dužim stažem koji se brine za njezinu najdražu tortu.

‘Ovu čokoladnu tortu obožavaju članovi kraljevske obitelji, a ponajviše kraljica Elizabeta II. i princ William’

No, kraljica čokoladnu tortu ne jede samo dok putuje vlakom do svoje destinacije, već skoro svaki dan pojede jedan mali komadić torte. Osim Elizabete II., ovu tortu obožava i princ William, te su on i Catherine ovaj desert zatražili i za svoje vjenčanje 2011. godine.

McGrady, koji je 15 godina bio kraljičin osobni chef, podijelio je recept za fini desert naziva Chocolate Biscuit Cake.

Sastojci za čokoladnu tortu:
– 115 grama tamne čokolade
– 115 grama šećera
– 115 grama maslaca
– 1 jaje
– 230 grama Petit Beurre keksa
– pola čajne žličice maslaca za podmazivanje kalupa
– 230 grama tamne čokolade (za preljev)
– 30 grama čokolade (za dekoraciju)

Postupak: 
1. Lagano namažite maslacem okrugli duboki kalup za tortu te kalup stavite na masni papir.

2. Prelomite svaki keks tako da bude veličine badema te ostavite po strani.

3. Pomiješajte maslac i šećer u posudi te miksajte sve dok smjesa ne postane lagano pahuljasta.

4. Rastopite 115 grama čokolade te dodajte smjesi maslaca uz konstantno miješanje.

5. Dodajte jaje u ovu smjesu.

6. Umočite komadiće keksa sve dok u potpunosti ne budu prekriveni tom čokoladnom smjesom.

7. Prebacite u kalup smjesu iz posude.

8. Ostavite tortu da se hladi barem tri sata.

9. Nakon toga rastopite čokoladu te je prelijte preko torte i zagladite njezin vrh i strane.

10. Ostavite tortu na sobnoj temperaturi.

11. Otopite preostalih 30 grama čokoladete je iskoristite kako biste ukrasili vrh torte.

 

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

‘PREVIŠE IH JE‘ Pucaju internet kabeli u Njemačkoj, ljudi na rubu živčanog sloma, a krivci su sasvim neočekivani

Ministarstvo okoliša kaže da je u kontaktu sa znanstvenicima i drugim zemljama kako bi dobili …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)