Home / Vijesti / BiH / Uhićen Zdravko Mamić

Uhićen Zdravko Mamić

PRIPADNICI državne policijske agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su u Međugorju savjetnika GNK Dinama Zdravka Mamića po međunarodnoj tjeralici koju su za njim raspisale vlasti Republike Hrvatske te će ga odvesti u Sud BiH gdje će se on izjasniti o tome želi li biti izručen Hrvatskoj.

“Policija je gospodina Mamića lišila slobode. On će tijekom dana biti predan u nadležnost Suda BiH”, potvrdili su za Hinu iz SIPA-e.

Prema proceduri, za Mamića će Sud BiH utvrditi posjeduje li bosanskohercegovačko državljanstvo, te će se on izjasniti protivi li se izručenju Hrvatskoj. Mamić je u nekoliko javnih istupa rekao da ne želi ići u zatvor u Hrvatskoj.

U razgovoru za Klix Mamić je potvrdio da dolazi u Sarajevo gdje će se u Sudu BiH izjasniti da je protiv izručenja Hrvatskoj.

Mamić se u trenucima razgovora nalazio na putu za Sarajevo, a istaknuo je kako je privođenje “proteklo u najboljem redu”.

“Izjasnit ću se tko sam, što sam i gdje sam”

“Idem na sud. Ljudi koji su me došli privesti su se lijepo predstavili i sve je proteklo u redu. Ja sam im rekao da sam ih očekivao. To zna cijela nacija, moraju me identificirati jer je raspisana potjernica”, kazao je Mamić.

“Ja ću se na sudu izjasniti, reći tko sam, što sam i gdje sam. I to je to, vraćam se nazad”, dodao je trenutno najtraženiji hrvatski bjegunac.

Mamić ima dvojno državljanstvo, a po ustavnim odredbama BiH, vlasti te zemlje ne izručuju svoje državljane.

Mamić je prošlog tjedna zajedno s još trojicom osoba proglašen krivim te je nepravomoćno osuđen na 6 godina i šest mjeseci zatvora zbog toga što je oštetio Dinamo i hrvatski proračun. Dan prije izricanja presude sklonio se u Međugorje.

Županijski sud u Osijeku je nakon toga izdao nalog Policijskoj upravi osječko-baranjskoj da raspiše domaću i međunarodnu tjeralicu za Zdravkom Mamićem. Za područje Europske unije izdan je europski uhidbeni nalog.

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)