Home / Ličnosti / SEVERINA SE SRELA SA MILANOM NA SUDU, PA GA VREĐALA BEZ SRAMA: SELJAČINO!

SEVERINA SE SRELA SA MILANOM NA SUDU, PA GA VREĐALA BEZ SRAMA: SELJAČINO!

Nakon što se pred hrvatskim sudom izborio da podjednako provoditi vreme sa sinom Aleksandrom, a potom je doneto i rešenje da on i Severina Kojić moraju zajednički da se dogovaraju oko svih bitnih aspekata u detetovom životu, Milan Popović i Severina sada ne mogu da se dogovore oko upisa deteta u školu.

Naime, Severina zahteva da sin ide u hrvatsku školu, a Milan Popović da ga  upiše u američku, internacionalnu, školu.

Tim povodom, Milan Popović i Severina Kojić sastali su se 11. juna na ročištu u hrvatskom opštinskom građanskom sudu u Zagrebu kako bi se na, pravno rečeno glavnoj raspravi, dogovorili oko školovanja malenog Aleksandra jer zbog, pre svega, stava majke to nisu mogli da učine nekim drugim, ljudskijim i toplijim putem koji bi, i te kako, bio za dobrobit deteta.

Severina Kojić, zapravo, ne želi ni da čuje za druga rešenja, već isključivo hoće da svog sina upiše u OŠ Jordonovac i predlozi Milana Popovića je, očigledno, ne interesuju, uprkos tome što je sud doneo odluku da bi roditelji morali da se, kada su u pitanju ovakve stavke, usaglase.

Severina Kojić
SEVERINA KOJIĆ 

Sa druge strane, Milan Popović, u želji da sinu pruži kvalitetno školovanje, smatra da bi bilo najbolje da ga upiše u američku, internacionalnu školu privatnog karaktera.

Njegova namera je da Aleksandar nauči što više jezika, proširi svoje vidike, te dobije sve moguće uslove kako bi razvijao svoje potencijale i talente. Uz to Milan Popović traži da snosi troškove celokupnog školovanja.

Takođe, Milan Popović je u svom iskazu rekao da nije moguć dogovor među stranakama, te je pred sudom izneo da je posebna skrbnica za potrebe sudskog procesa, Sanja Manojlović, u svakom slučaju, povredila odredbe Porodičnog zakona i konvencije na način da nije ni razgovarala sa detetom, razmotrila njegovo mišljenje, a takođe se nije interesovala o programima školovanja deteta.

Naime, posebna skrbnica Sanja Manojlović je, kao predstavnik struke, napisala da osnovni kriterijum za odabir škole treba da bude blizina škole samo da bi podržala Severininu teoriju da bi dete trebalo da ide u lokalnu ustanovu.

Sa druge strane, Severina koja kroz postupak ističe da bira najbolje za dete, nije se uopšte raspitala koje sve škole postoje i kakav je plan i program istih, dok je Milan Popović uporedio sve škole i izabrao onu za koju smatra da je najbolja za razvoj deteta.

Milan Popović
MILAN POPOVIĆ 

U sudnici je u jednom trenutku nastao opšti kuršlus na koji niko nije bio pripremljen, posebno što je na samom kraju Severina Kojić pokazala kućno nevaspitanje.

Naime, Severina je bila toliko besna da je pred sudijama Milanu Popoviću oštro, bez srama i stida odbrusila

– Aleksandar je pre svega Hrvat!

Milan Popovič joj je odgovorio:

– Ma kako je pre svega Hrvat?

Severina je nastavila da zahteva i bezobrazno je rekla:

– Mora da ide u hrvatsku školu!

U internacionalnoj školi uči se i hrvatski jezik

Inače, Milan Popović je na sud doneo i važeći spis u kojem se jasno vidi da se u internacionalnoj američkoj školi detaljno uči i hrvatski jezik.

Na kraju svega kada su izašli iz sudnice, Severina se okrenula i ocu svom deteta pred svima rekla: “Seljačino!”.

Milan Popović nije komentarisao ovake grube uvrede.

Pulsonline/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)