Home / Ličnosti / Messi u najavi SP-a nije niti spomenuo Hrvatsku: Čekaju nas Španjolska i Njemačka, ali bitno je samo da dođemo do finala

Messi u najavi SP-a nije niti spomenuo Hrvatsku: Čekaju nas Španjolska i Njemačka, ali bitno je samo da dođemo do finala

LIONEL MESSI dao je veliki intervju za Mundo Deportivo.

Kapetan argentinske reprezentacije odlučio je da neće igrati protiv Izraela u Jeruzalemu, smatra da će njegova momčad biti spremna iako su otkazali posljednju pripremnu utakmicu pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

“Dolazimo na prvenstvo puni želje, dobro se pripremamo i u Rusiju ćemo doći potpuni spremni. Prva utakmica nam je jako važna da poslije puni samopouzdanja nastavimo dalje. Prvo igramo protiv Islanda, a oni su jedna uređena momčad, neće biti lako s njima, ali mi idemo po pobjedu”, rekao je napadač Barcelone.

Španjolski novinar ga nije pitao o otkazivanju utakmice protiv reprezentacije Izraela, a taj potez je pokrenuo veliki broj negativnih komentara u Izraelu. Ministar obrane Avigdor Lieberman optužio je Argentince za podlaganje pritisku antisemita koji žele uništiti Izrael, a izraelska kompanija Comtec Group koja je organizirala utakmicu spremna je tužiti Argentinski nogometni savez FIFA-i.

Kapetan Messi shvatio je da je atmosfera u argentinskom taboru malo popustila pa je odlučio pozvati sve suigrače u svoj restoran u Barceloni, a pozvao je čak i mlade igrače do 20 godina protiv kojih su odigrali prijateljsku utakmicu.

Izraelske vlasti premjestili su utakmicu iz Haife u podijeljeni Jeruzalem, a ministrica sporta Regev i premijer Netanyahu očekivali su da će se Messi rukovati s njima i poljubiti Zid plača… To je potaknulo Palestince da zatraže otkazivanje utakmice zbog pokušaja iskorištavanja jednog od najvećih nogometaša u povijesti u političke svrhe.

Leo je svjestan svoje popularnosti i utjecaja na mnoge ljude.

“Prekrasno je što me toliko ljudi diljem svijeta žele vidjeti na postolju svjetskog prvaka”, izjavio je Messi.

Regev i Netanyahu žele pridobiti međunarodnu zajednicu da prizna Jeruzalem kao nedjeljivi glavni grad Izraela unatoč velikom protivljenju Ujedinjenih naroda. Zbog toga su krenuli krvavi prosvjedi na granici Gaze i Izraela, a nakon što je američki predsjednik Donald Trump premjestio veleposlanstvo iz Tel Aviva u Jeruzalem, izraelska vojska ubila je 70 palestinskih prosvjednika, a stotine njih je ranjeno.

Da je Messi s reprezentacijom odlučio doći u Izrael, to bi vjerojatno izazvalo još veće prosvjede, a svojom odlukom možda je spasio živote mnogih Palestinaca.

“Nogomet ne smije imati nikakve veze s nasiljem. Oni koji nas smatraju neznalicama, podcjenjuju nas. Nalazimo se pred stvarnošću koja traje dugih 70 godina”, rekao je predsjednik Argentinskog nogometnog saveza Claudio Tapia.

Osim što su ostali bez posljednje provjere uoči prvenstva, Argentinci imaju i drugih problema. U ožujku su poraženi 6:1 na gostovanju u Španjolskoj, a ozlijedio im se prvi vratar Sergio Romero.

“Mi na prvenstvu nismo favoriti, to je realno”, rekao je Messi pa nastavio:

“U kvalifikacijama nam je bilo teško, patili smo sve do posljednje utakmice, bilo je stvarno puno problema, no sada smo nekako mirni i trebamo ići utakmicu po utakmicu.”

Messi je ozlijeđen s tribine gledao težak poraz protiv Španjolske.

“Odigrali smo odlično poluvrijeme, Španjolska nije zabila golove iz izrađenih situacija, sve tu to bile naše greške, no iz tog poraza smo izvukli pozitivne stvari i imali smo dovoljno vremena da pogreške ispravimo.”

Messi je prokomentirao Svjetsko prvenstvo.

“U našem dijelu ždrijeba su Španjolska i Njemačka, a to su reprezentacije koje su među najboljima na svijetu pa nije lako osvojiti naslov. Neće biti lako ni Brazilu, mogu naići na Engleze u četvrtfinalu, ali tu je i Belgija koja je odlična reprezentacija. Mene nije briga s kim ćemo igrati u finalu, bitno mi je da dođemo do tamo.

Messi je Barcelonom sve  osvojio, a u bogatoj karijeri mu nedostaje naslov svjetskog prvaka. Mnogi smatraju da bi Messi mogao obilježiti prvenstvo u Rusiji.

“Pogledamo li reprezentaciju po reprezentaciju, svaka ima sjajne igrače, Brazil Neymara, Španjolska Silvu i Iniestu, Njemačka je momčadski strašno jaka, Francuzi imaju odličan napad… Svatko ima nekoga tko bi mogao biti najbolji igrač na prvenstvu”, zaključio je Argentinac.

(Index.hr/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)