Home / Vijesti / Gradovi / Mladić iz Karlovca za 50.000 kuna preko interneta naručio auto, nikad ga nije dobio

Mladić iz Karlovca za 50.000 kuna preko interneta naručio auto, nikad ga nije dobio

INTERNETSKU prevaru sa štetom od 50.000 kuna prijavio je policiji 24-godišnji Karlovčanin koji je smatrao da online uplaćivanjem novca kupuje rabljeni automobil, izvijestila je u srijedu karlovačka Policijska uprava te upozorila građane da budu oprezni pri internetskoj kupnji.

Mladić je prijavio da je putem interneta pronašao i kontaktirao tvrtku za prodaju rabljenih vozila u Engleskoj te im je uplatio novac, ali mu vozilo nakon toga nije isporučeno u dogovorenom roku, te se obratio policiji za pomoć

Policija je priopćila da je pokrenula kriminalističko istraživanje i da će poduzeti mjere kako bi se otkrio počinitelj i ovisno o nastaloj šteti pokrenuo odgovarajući postupak te i ovom prilikom upozorila građane na oprez pri kupnji putem interneta.

Posebno se to odnosi na kupovanje skupljih stvari od osobe koja ne živi u njihovoj blizini i ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja kupljene robe.

”Nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu kupcima bi svakako trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari”, zaključak je policijskog upozorenja.

Index/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)