Home / Ličnosti / FOTO Američki milioner optužen za ubojstvo mladića koji mu je gradio nuklearni bunker

FOTO Američki milioner optužen za ubojstvo mladića koji mu je gradio nuklearni bunker

AMERIČKI haker i milijunaš optužen je za ubojstvo mladića kojeg je zaposlio da izgradi nuklearno sklonište ispod njegove kuće, javljaju američki mediji.

Daniel Beckwitt (27) gradio je nuklearni bunker “zbog straha od međunarodnih prijetnji, uključujući onih Sjeverne Koreje”, izjavio je njegov odvjetnik. Askia Khafra (21) poginuo je u rujnu kopajući tunele ispod njegove kuće, kada je u njima izbio požar.

Beckwitt je prošlog tjedna optužen za ubojstvo iz nehaja. Službenici u Bethesdi u Marylandu, bogatom predgrađu Washingtona, također su ga optužili za “ubojstvo drugog stupnja uzrokovano potpunim zanemarivanjem ljudskog života”.

“Bio je svjestan rizika i nije ništa učinio da ga spriječi”

Mreža tunela duga 60 metara nalazi se oko 6 metara ispod Beckwittovog podruma i bila je puna električnih kablova, izjavili su tužitelji na sudu. Također su rekli da je Beckwitt bio svjestan opasnosti i povećanog rizika od izbijanja požara, ali nije ništa učinio kako bi to spriječio.

Kada je 10. rujna 2017. izbio požar, Beckwitt je pobjegao iz kuće i obavijestio hitnu pomoć da je jedna osoba još uvijek unutra. Policija je izjavila da se zbog ogromne hrpe smeća u kući nije bilo moguće slobodno kretati. Khafra je umro od opeklina i udisanja dima.

Mladić nije znao gdje se nalazi, po nekoliko dana provodio u tunelima

Washington Post je objavio da je Beckwitt upoznao mladića na internetu i nije mu htio pokazati lokaciju na kojoj je radio. Dolazio bi po njega u iznajmljenom automobilu i prisiljavao ga da nosi naočale s tamnim staklima kako ne bi vidio kamo ga vodi. Tužitelji su izjavili da je Khafra i po nekoliko dana za redom provodio u tunelima.

Nekoliko sati prije smrti Khafra je Beckwittu poslao sms poruku u kojoj je pisalo da osjeti dim u tunelu. Beckwitt je tada pokušao podesiti osigurače, a tužitelji su izjavili da je to dokaz da je znao za opasnost od požara u tunelima.

“Uživao je na svom poslu, bio je potpuno svjestan okolnosti”

Beckwittov odvjetnik Robert Bonsib izjavio je da je Khafra “uživao na poslu te na društvenim medijima objavljivao fotografije napretka radova u tunelima”. Dodao je da se radi o “tragičnoj nesreći”, ali da je mladić “dobrovoljno obavljao sve aktivnosti i bio potpuno svjestan svih okolnosti”.

Beckwitt je u petak pušten na slobodu uz jamčevinu od 100 000 dolara i treba se ponovo pojaviti na sudu ovog tjedna.

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)