Home / Kompanije i Tenderi / PROPAST TRGOVAČKOG DIVA KOJI JE NAPUSTIO HRVATSKU: Zatvaraju više od 100 trgovina u Velikoj Britaniji, pokušat će se spasiti na ovaj način

PROPAST TRGOVAČKOG DIVA KOJI JE NAPUSTIO HRVATSKU: Zatvaraju više od 100 trgovina u Velikoj Britaniji, pokušat će se spasiti na ovaj način

Britanski lanac robnih kuća intenzivirao je planove o gašenju trgovina s ciljem da ostvarivanje barem trećine prihoda preusmjeri na internetsku prodaju, stoji u priopćenju britanskog lanca

Britanski trgovački lanac Marks and Spencer (M&S) objavio je da će u Velikoj Britaniji zatvoriti više od 100 trgovina koje loše posluju, u sklopu nastavka procesa restrukturiranja.

Britanski lanac robnih kuća intenzivirao je planove o gašenju trgovina s ciljem da ostvarivanje barem trećine prihoda preusmjeri na internetsku prodaju, stoji u priopćenju britanskog lanca, koji se posljednjih godina zbog loših rezultata povukao, među ostalim, i iz Hrvatske.

Iz M&S-a, po pisanju medija, nisu precizirali koliki će broj radnih mjesta pritom ugasiti, no vjeruje se da gubitak posla prijeti tisućama radnika.

“M&S će sada do 2022. godine zatvoriti ukupno više od 100 trgovina, uključujući 21 već zatvorenu i njih 14 za koje je danas objavljeno da su predložene za zatvaranje, ili su na putu da budu ugašene”, objavila je kompanija.

M&S je u studenom 2016. pokrenuo petogodišnje restrukturiranje svojih britanskih trgovina zbog žestoke konkurencije supermarketa i diskontnog lanca Primarka – kao i divova na području internetske trgovine Amazona. Restrukturiranje je intenzivirano krajem prošle godine.

“Bilježimo dobar napredak u planovima preoblikovanja naših robnih kuća kako bi dobile na važnosti kod naših klijenata i poduprli naše planove vezane za rast online trgovine”, kazao je Sacha Bernedji, direktor M&S-ova odjela maloprodaje, operacija i nekretnina.

Britanski div maloprodaje imao je 1.035 trgovina krajem financijske 2017./2018. godine, podsjeća AFP.

 

(SB / Hina/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)