Home / After Work / LifeStyle / Testirali smo “najbolji pametni telefon koji je svijet vidio”, evo što smo zaključili

Testirali smo “najbolji pametni telefon koji je svijet vidio”, evo što smo zaključili

NISAM “androidaš”, štoviše, posljednjih sedam godina bio sam gotovo isključivo odan iPhoneu s malim izletom u HTC-ov One X koji me, da ne ulazim u detalje, neopisivo razočarao.

Međutim, iako sam “Appleov čovjek”, Samsungovu Galaxy S seriju oduvijek sam smatrao najbolje dizajniranim uređajima na tržištu, a S9+ nije iznevjerio moja očekivanja. Zapravo, moje jedine zamjerke dizajnu su činjenica da je uređaj koji smo dobili na testiranje magnet za otiske prstiju (što je moguće riješiti zaštitnom maskom) i to da sam tijekom korištenja neprestano slučajno pritiskivao tipku koja je aktivirala Bixby (na svu sreću, to je također moguće deaktivirati).

Trebalo mi je malo vremena da se priviknem na sitne razlike u sučelju, ali jednom kad su stvari sjele na svoje mjesto, otkrio sam da ne bih imao apsolutno nikakvih problema s tim da se danas-sutra s iPhonea 8 Plus prebacim na Galaxy S9+. Na kraju krajeva, S9+ već je neko vrijeme na tržištu pa neću biti pretjerano originalan kad se složim s ostalim kritičarima i kažem da se radi o jednom od najboljih pametnih telefona u ponudi.

No, bacimo se na detalje.

Kao prvo, oduševila me kvaliteta kamere i koliko god to ne želio priznati, nakon što sam usporedio oba uređaja, moram priznati da su fotografije snimljene Samsungom daleko bolje od onih snimljenih iPhoneom. I ne radi se o pitanju ukusa, Samsungova kamera je, najjednostavnije rečeno – očigledno bolja.

Boje su življe, slike su kristalne, a pokazao se boljim i u slučajevima slabijeg osvjetljenja. To me zapravo i iznenadilo s obzirom na testove koji su pokazali manje razlike između dvaju uređaja i relativno blisku utrku za najbolju kameru na tržištu u koju su još bili uključeni Google i Huawei.

Iako mi je cijela drama oko micanja ulaza za slušalice bila neizdrživo glupa, moram priznati da je Samsungova odluka da ostavi klasičan ulaz (dok ne pronađu bolje rješenje) pametna jer jedan sam od onih kojima često u isto vrijeme trebaju oba ulaza.

Što se performansi tiče, govorimo o flagship uređaju jednog od vodećih proizvođača pa bi bilo što osim vrhunske izvedbe bilo neprihvatljivo. Da ne bi bilo zabune, prosječni korisnik (a ja to jesam) zadovoljavajuću kvalitetu može pronaći i kod onih manje razvikanih proizvođača koji za upola manju cijenu daju odlične performanse. Međutim, Samsung je Samsung i ako tražite najbolje od najboljeg, a i jedan ste od onih kojima je mobitel statusni simbol, vrlo je vjerojatno da rješenje nećete tražiti dalje od ponude velikih igrača.

Ukratko, S9+ je odličan, ali prilično sam siguran da vam ne govorim ništa novo s obzirom na to da su ga neki već nazvali “najboljim smartphoneom koji je svijet vidio”.

Sadržaj donosi Index u suradnji sa Samsungom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

 

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)