Home / After Work / Najlakši gubitak kilograma: SEKS DIJETA! Riješi se masnih naslaga uz pomoć PARTNERA! Evo kako i koliko…

Najlakši gubitak kilograma: SEKS DIJETA! Riješi se masnih naslaga uz pomoć PARTNERA! Evo kako i koliko…

Oduševićeš se!

Da li je seks dovoljno snažan “potrošač” energije da ga možemo smatrati čak i nekom vrstom fizičke vežbe koja će nam pomoći da izgubimo višak kilograma.

Istraživanja pokazuju da kod mlađih, zdravih žena seksualna aktivnost dovodi do trošenja 3,6 kalorija po minutu, što je oko 50 odsto energije potrošene pri umerenom vežbanju.

Da li je upravo u tome razlog, kakva je situacija kod muškaraca i kakvo ponašanje sa novim partnerom vam donosi nove kilograme ili topi stare?

seks

Foto: Instagram Printscreen

Zabavljanje s novim partnerom može da i te kako da ugrozi vašu vitku liniju.

Ukoliko on ima manje zdrave navike u ishrani, ukoliko prestanete da idete na fitnes da biste oslobodili vrijeme da se češće viđate sa svojim dragim, ukoliko tokom zajedničkih obroka ne pazite koliko jedete ili – još gore – jedete isto koliko i on – stižu vam masne naslage munjevitom brzinom!

Međutim, “seks dijeta” može i da učini čuda za vašu liniju. Dijelom, to se pripisuje činjenici da s novim partnerom imamo češće, duže i strastvenije seksualne odnose a potrošnja kalorija nije zanemarljiva.

Ipak, nova istraživanja daju nam još bolji uvid u to šta se dešava s našim metabolizmom kad smo u novoj, srećnoj i strasnoj vezi.

Takav priliv serotonina, hormona sreće, direktno je povezan – pokazuju istraživači – s gubitkom kilograma. Serotonin šalje signal mozgu da pokrene metabolizam tako da se masne naslage munjevito pretvaraju u pogonsku energiju.

seks

Foto: Instagram printscreen

Naravno, to ne znači da treba da zaboravite na svoj fitnes program onog trenutka kad se zaljubite. Koliko god da ste srećni, na vašu težinu utiču i drugi hormoni, način ishrane, vježbanje.

A ako još niste našli svoju srodnu dušu, slobodno primjenite i druge načine podizanja nivoa serotonina – to je hrana bogata triptofanima, kao što je mlijeko ili sočivo. Tako ste uvek na dobitku, čak i ako vaga ne pokazuje vašu idealnu težinu.

 

SD/PD.ba

 

 

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)