Home / Vijesti / BiH / BURNO NA SKUPŠTINI AMUS-a: Dino Merlin podnio ostavku, a Hari Varešanović…(VIDEO)

BURNO NA SKUPŠTINI AMUS-a: Dino Merlin podnio ostavku, a Hari Varešanović…(VIDEO)

Edin Dervišhalidović podnio je večeras na redovnoj Skupštini neopozivu ostavku na funkciju predsjednika Asocijacije kompozitora i muzičkih stvaralaca BiH (AMUS) i u narednom periodu, tu funkciju obavljat će Mladen Matović, potpredsjednik ove organizacije.

Edin Dervišhalidović podnio je neopozivu ostavku na funkciju predsjednika Asocijacije kompozitora muzičkih stvaralaca BiH (AMUS).

Dino Merlin potom je napustio sjednicu Skupštine AMUS-a, koja se održava večeras u Sarajevu.

dino_1

Podnošenju ostavke prethodilo je napuštanje sjednice velikog broja članova AMUS-a predvođenih Almirom Ajanovićem, Harijem Varešanovićem, Nihadom Voloderom…Oni su bili nezadovoljni što na Skupštinu nije uvrštena tačka, koju je ranije podnijelo šest autora: Almir Ajanović, Senad Rožajac, Nihad Voloder, Izo Kolečić…

Zanimljiv je bio razgovor i kraća rasprava između Dine Merlina i Harija Varešanovića. Poznato je da već duže postoji nekoliko “struja” među autorima u AMUS-u, a očito da razgovor između Dine i Harija nije imao pozitivan ishod jer je ubrzo muzička zvijezda podnijela ostavku.

Nakon ostavke koja je bila iznenađenje za većinu prisutnih za govornicom se smjenjivalo nekoliko govornika među kojima su bili Fahrudin Pecikoza, Davor Sučić…

Slobodna-bosna.ba/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)