Home / Vijesti / BiH / BANJA LUKA NA NOGAMA: Policija Republike Srpske blokirala ulice, zabranjeno točenje alkohola, nošenje torbi, upotreba dronova, sve zbog…

BANJA LUKA NA NOGAMA: Policija Republike Srpske blokirala ulice, zabranjeno točenje alkohola, nošenje torbi, upotreba dronova, sve zbog…

Građanima se savjetuje da obavezno poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, izbjegavaju nošenje ruksaka i torbi i da svakako uz sebe imaju neki identifikacijski dokument

Zbog dolaska u Banju Luku delegacije skupštine Ruske Federacije koju predvodi Valentina Matvijenko (Matviyenko), Policija Republike Srpske preduzima najviši stepen mjera sigurnosti kako bi ova posjeta protekla u najboljem redu.

Ruska delegacija će danas, u okviru službene posjete BiH, boraviti u Banjoj Luci, a zbog toga će od 11 do 12 sati i od 16 do 17 sati, od Međunarodnog aerodroma Banja Luka u Mahovljanima do Banja Luke, biti zabranjen saobraćaj za sva motorna vozila određenim putnim pravcima i ulicama.

Saobraćaj će biti obustavljen dijelom magistralnog puta Laktaši – Gradiška, od skretanja za aerodrom do Aleksandrovca, od Aleksandrovca do Aleksandrovačke petlje, dionica autoputa E661 (Gradiška – Banja Luka), od Aleksandrovačke petlje do Klašnica, zapadni tranzit (ulica Krajiških brigada) – ulica Ranka Šipke – ulica Vuka Karadžića – ulica Kralja Petra I Karađorđevića – ulica Bana dr. Todora Lazarevića.

Također, na navedenoj trasi kretanja delegacije, u spomenutom periodu dolaska i odlaska ruske parlamentarne delegacije, biće ograničeno i kretanje drugih učesnika u saobraćaju uključujući bicikliste i pješake.

Iz MUPRS-a apeliraju na građane da na toj trasi puta ne ostavljaju parkirana vozila.

Građanima savjetuju da izbjegavaju kretanje spomenutom trasom i užim centrom grada, zbog toga što će veliki broj saobraćajnica biti zatvoren za saobraćaj i ograničeno kretanje pješaka.

Apelira se na građane da se pridržavaju upustava MUP-a RS i drugih institucija koje učestvuju u organizaciji posjete ruske delegacije.

Građanima se savjetuje da obavezno poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, izbjegavaju nošenje ruksaka i torbi i da svakako uz sebe imaju neki identifikacijski dokument. Također, savjetuje im se da izbjegavaju otvaranje prozora, izlaske na terase, krovove zgrada i slično.

Na području trase kretanja i užeg centra Banje Luke zabranjena je i upotreba dronova.

U užem centru grada danas će biti na snazi i naredba o zabrani rada ugostiteljskih, trgovačkih i drugih objekata u kojima se pruža uslužna djelatnost, te točenje alkoholnih pića.

SB/Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

SLOVENIJA OD RS POTRAŽUJE 90 MILIONA MARAKA, ZA SVAKI DAN KAŠNJENJA ….

Do pokretanja arbitražnog spora došlo je nakon što je “HES Vrbas”, koji je trebalo da …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)