Home / Vijesti / Svijet / Mlada djevojka umrla u jezivim mukama nakon što su joj greškom ubrizgali ovo – Njeno srce je prestalo da radi

Mlada djevojka umrla u jezivim mukama nakon što su joj greškom ubrizgali ovo – Njeno srce je prestalo da radi

Jekaterina Fedjaeva (27) iz Rusije umrla je u strašnim mukama nakon što je greškom ljekara živa balsamovana. Djevojka je puna dva dana trpjela strašne bolove, nakon čega je pala u komu, piše Dejli mejl.

Njena majka je optužila ljekare za “ubistvo”, jer su djevojku greškom priključili na infuziju formalinom (rastvor formaldehida). Ovaj rastvor ubrizgava se u tijela pokojnika kako bi se usporilo raspadanje tijela.

Kako prenose strani mediji, Jekaterina je primljena u bolnicu u Uljanovsku radi rutinske hirurške intervencije. Međutim, zbog pogrešne terapije ljekara, djevojka je pala u komu. Bila je priključena na aparate za održavanje života a njeno srce je više puta prestajalo da radi.

Nakon toga su je avionom prevezli u bolnicu u Moskvi, gdje se probudila iz kome, ali je ipak preminula od posljedica otkazivanja organa.

Njena majka Galina Barišnjikova rekla je da je Jekaterina sva drhtala poslije operacije.

– Noge su joj se mrdale, cijelo tijelo joj se treslo. Obula sam joj čarape i bademantil, pokrila sam je ćebetom, ali je i dalje sva drhtala – ispričala je njena majka.

Ona je dodala kako je djevojka imala bolove u stomaku i stalno je povraćala, a da su ljekari znali da su joj ubrizgali nešto pogrešno.

– Trebalo je da preduzmu hitne mjere, ali nisu uradili ništa – rekla je očajna majka.

Galina je ispričala da je čula ljekare kako “raspravljaju o tome kako da joj kažu da su napravili strašnu grešku”, ali joj nisu rekli cijelu istinu.

– Rekli su mi da je u pitanju medicinska greška, da mi je ćerka u komi, a da joj srce, pluća i jetra ne funkcionišu – objasnila je majka.

Ona je dodala kako su njenoj ćerki umjesto fiziološkog rastvora ubrizgali formalin.

Jekaterina je sahranjena u subotu, a lokalne vlasti pokrenule su istragu kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za stravičan propust.

Kronervijesti/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)