Home / Vijesti / Svijet / Srušio se vojni avion u Alžiru, najmanje 257 mrtvih, objavljene snimke s mjesta tragedije

Srušio se vojni avion u Alžiru, najmanje 257 mrtvih, objavljene snimke s mjesta tragedije

U ALŽIRU se srušio vojni avion, javlja BBC. Alžirska državna agencija izvijestila je da se avion srušio blizu vojne baze Boufarik.

U avionu se u trenutku nesreće nalazilo više od 200 vojnika i vojnog osoblja. Prema posljednjim podacima svi su poginuli. Alžirsko ministarstvo obrane je objavilo da je ukupno poginulo 257 ljudi.

Žrtve su deset članova posade i 247 putnika “od kojih su većina pripadnici Alžirske narodne vojske i članovi njihovih obitelji” navodi ministarstvo, ne navodeći ima li možda preživjelih.
Zrakoplov je letio u Tindouf na jugozapadu zemlje, objavilo je ministarstvo. Među žrtvama je, kako javlja britanski BBC, najmanje 26 pripadnika Fronte Polisario, pokreta koji se bori za neovisnost Zapadne Sahare.

Nesreća se dogodila oko 3 sata ujutro po lokalnom vremenu. Na mjestu nesreće izbio je požar. Prema pisanju lokalnih medija, avion koji se srušio bio je Iljušin IL-76MD, transportni avion alžirske vojske.

Sve ceste oko vojne baze su zatvorene. Najviši vojni zapovjednik odmah je naredio pokretanje istrage i na putu je prema mjestu tragedije, priopćilo je ministarstvo obrane.

Televizijska snimka pokazuje crni dim pored autoceste i okupljeno mnoštvo u polju pored mjesta pada. Na tlu pored olupine zrakoplova vidi se niz bijelih vreća s ljudskim truplima.

Prije četiri godine u Alžiru se dogodila slična nesreća, kada se srušio vojni avion u kojem su se nalazili vojnici i njihove obitelji. Tada je poginulo 77 osoba.

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)