Home / Ličnosti / Karleuša saslušana zbog kampanje protiv MMR vakcine

Karleuša saslušana zbog kampanje protiv MMR vakcine

Pjevačica Jelena Karleuša jutros je bila na saslušanju u beogradskoj policiji, zbog sumnje da je vodila propagandu protiv vakcinacije djece MMR-om.

Policija je po nalogu tužilaštva nedavno pokrenula predistražni postupak protiv više građana, među kojima je i Karleuša, osumnjičenih da su vodili propagandu protiv MMR vakcine, kao i da su pozivali roditelje da ne vakcinišu djecu zbog njene navodne štetnosti.

Policija je do sada saslušala dramaturga i profesorku Fakulteta dramskih umjetnosti Maju Volk, profesorku Miru Sovilj, ljekara Todora Jovanovića, kao i pedijatra iz Zrenjanina Mirka Grubića.

Karleuša je, kako stoji u prijavi, izazivala paniku svojim objavama na društvenim mrežama o navodnoj štetnosti vakcine, koja djecu štiti od malih boginja, rubeola i zauški.

Ovo je drugo pozivanje poznate pjevačice na saslušanje u policiji kako bi obrazložila svoje aktivnosti na društvenim mrežama. Prvo saslušanje nedavno je izbjegla tako što je otputovala u Tursku.

Kada sve predistražne radnje u ovom slučaju budu okončane, nadležni tužilac Višeg tužilaštva u Beogradu odlučiće da li ima dovoljno dokaza da se pokrene istraga protiv svakog od njih pojedinačno.

Krivičnu prijavi protiv 43 osobe početkom februara pokrenula je grupa od 270 roditelja zbog širenja straha i panike od vakcina i pojave epidemije morbila.

(NN/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

DETALJI O ZAPOŠLJAVANJU U NJEMAČKOJ: PRIVILEGIJE ZA BALKANCE MLAĐE OD 45 GODINA

Državni sekretar u MUP-u Njemačke Štefan Majer (Stefan), pojasnio je za “Deutsche Welle”  detalje novog …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)