Home / Vijesti / BiH / VUČIĆ PROČITAO ČOVIĆA: Predsjednik Srbije dolazi u Mostar 9. a ne 10. travnja!

VUČIĆ PROČITAO ČOVIĆA: Predsjednik Srbije dolazi u Mostar 9. a ne 10. travnja!

Danas je objavljeno da Vučić neće doći u Mostar 10. travnja, kako je ranije najavljeno, nego dan ranije, kako bi izbjegao negativne konotacije koje se vežu za taj dan.

Ovogodišnji Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru, koji bi trebao svečano otvoriti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, nenadano je poprimio neželjene političke konotacije zbog činjenice da se Sajam otvara 10 travnja, što je inače oficijelni dan osnivanja nacističke tvorevine Nezavisne države Hrvatske.

Osim datuma,  sporan je i oficijelni plakat Mostrskog sajma na kojem je krupnim slovima istaknut slogan: “Jesmo li spremni”!

Srbi, kao najveće žrtve NDH-a, tradicionalno su osjetljivi na isticanje bilo kakvih simbola vezanih za NDH, pri čemu 10. travanj u kolektivnoj memoriji Srba zauzima posebno mjesto,  pa se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić našao u vrlo delikatnoj situaciji. Ranije je obećao da će doći u Mostar na otvaranje Sajma, no tek je naknadno doznao da bi svečanu vrpcu trebao presjeći upravo 10. travnja, kada prikriveni simpatizeri diskretno slave osnivanje Nezavisne države Hrvatske.

Ipak, uspio je pronaći rješenje: odlučio je u Mostar doći 9. travnja, dan pred otvaranje Sajma, kada će se susresti sa svojim domaćinom, hrvatskim članom Predsjedništva BiH, Draganom Čovićem. Na taj način Vučić će ispuniti ranije dato obećanje Čoviću, no kako će se u Mostaru pojaviti 9. aprila, izbjegao je mogućnost da se njegov dolazak veže za ozloglašeni datum 10.travanj.

SB/Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)