Home / Vijesti / BiH / POKUŠAJ UBISTVA NA SOKOCU: “Ustaša” izrešetan, jeden napadač uhapšen za drugim se traga

POKUŠAJ UBISTVA NA SOKOCU: “Ustaša” izrešetan, jeden napadač uhapšen za drugim se traga

Policija je nakon sinoćne pucnjave na Sokocu uhapsila Veljka Maričića (37), dok se za Gordanom Borovčaninom koji se nalazi u bjekstvu intezivno traga, saznaje se u policiji Republike Srpske.

Dvije osobe koje su dovezene u Bolnicu Istočno Sarajevo sa teškim povredama nakon ranjavanja na Sokocu, medicinski su zbrinute, potvrdio je danas portparol ove zdravstvene ustanove Dalibor Bošković.

– Prije ponoći primljena su dvije osobe istog imena i prezimena Milan Novosel, koja se razlikuju po imenu oca. Jedan od njih je dovezen sa prostrelnim ranama grudnog koša, nanesenim pištoljem, sa povredama unutrašnih organa, odnosno pluća, zbog čega je dežurni hirurg postavio dren i omogućio da pacijent lakše diše – rekao je Bošković.

On je naveo da je pacijent ostao hospitalizovan u bolnici do jutros kada je došlo do pogoršanja, te je, nakon urađenih dijagnostičkih procedura, konstatovano da je za takvog pacijenta potreban torakalni hirurg, piše Srna.

– Pošto mi u bolnici nemamo torakalnog hirurga pacijent je hitno prebačen u bolnicu Koševo u federalno Sarajevo. Tamo će se dalje raditi pretrage i ostalno što bude neophodno – dodao je Bošković.

Kada je riječ o drugom pacijenu, takođe Milanu Novoselu, koji je dovezen u teškom stanju, on je imao povrede zadobijene hladnim oružjem.

– Kod njega je dežurni hirurg konstatovao povrede u stomaku i grudnom košu. U stomaku je ustanovljeno da ima unutrašnje krvarenje zbog čega je operisan i konstatovane su povrede jetre i želuca. Pacijent je zbrinut i jutros je stabilan, van životne opasnosti – rekao je Bošković.

On je napomenuo da je drugi pacijent za sada stabilan, ali da se u ovom trenutku ne može govoriti kako će dalje teći oporavak.

-Za sada je stabilan i prati se njegovo stanje i vitalni parametri – dodao je portparol Bolnice Istočno Sarajevo.

Policija je nakon sinoćne pucnjave na Sokocu uhapsila Veljka Maričića (37), dok se za Gordanom Borovčaninom koji se nalazi u bjekstvu intezivno traga, saznaje se u policiji Republike Srpske.

Borovčanin je osumnjičen da je sinoć oko 23.43 sati na parking prostoru na Sokocu pucao iz pištolja i ranio Milana Novosela zvanog Ustaša (27) iz mjesta Sjerci.

Veljko Maričić sa Podromanije sumnjiči se da je nožem nanio ubodne rane Milanu Novoselu iz mjesta Vrapci, kod Sokoca.

SB/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)