Home / Vijesti / BiH / SPARK event: promocija startup igre Play, Learn and Earn

SPARK event: promocija startup igre Play, Learn and Earn

I ptice na grani znaju da se najbolje uči kroz igru. Zato su u SPARKu odlučili gamificirati proces akceleracije startupa i za njih osmislili igru pod nazivom Play, Learn and Earn.

 Igra je namijenjena startupima, ali i startup akceleratorima – članovi startupa na zabavan način uče o poslovnom svijetu, vode svoju firmu te se natječu s drugim startupima, dok startup akceleratori na jednostavan način prate napredak svih startupa. Kroz igru, startupi dobivaju određenu količinu virtualnog novca kojeg troše na akceleraciju svog startupa. Svaka aktivnost koja ima vrijednost u stvarnom svijetu postoji i u igri (npr. najam prostora i opreme, mentorstvo, edukacija, startup konferencije i slično). Ukoliko startupi kvalitetno i na vrijeme izvršavaju svoje zadatke, bit će nagrađeni s bonus virtualnim novcem. U suprotnome, novac će im biti oduzet.

Igru je u obliku jednostavne web aplikacije izradilo pet programera i jedan dizajner, uz podršku SPARK r&d i startup odjela. SPARK je imao i podršku kroz projekt projekt Digital Cities, od strane British Council i HM Government, te dva startup akceleratora iz Ujedinjenog Kraljevstva – Supreme Factory i Acorn Aspirations. Trenutno je izrađen prototip, a testiranje će biti odrađeno u SPARKu i Acorn Aspirations-u. Nakon toga slijedi razvoj konačnog proizvoda koji će se temeljiti na kriptovalutama.

Želite vidjeti kako igra izgleda u stvarnosti? Svi startupi, startup akceleratori i inkubatori, ali i svi oni kojima igra zvuči zanimljivo su pozvani da se prijave na event promocije startup igre Play, Learn and Earn i na licu mjesta pregledaju sve njene mogućnosti i karakteristike. Na događaju će nam se predstaviti i partneri projekta. Sve što trebate je ispuniti kratku formu i doći u SPARK, u petak 6.4.2018. u 16 sati!

 

SPARK/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)