Home / Vijesti / Svijet / VIDEO:Objavljene stravične poruke djece poginule u požaru u Rusiji

VIDEO:Objavljene stravične poruke djece poginule u požaru u Rusiji

Ruski mediji objavili su fotografije i stravične poruke žrtava požara u šoping centru u Kemerovu, u kojem je poginulo najmanje 64 ljudi, a većina žrtava su djeca.

Službenici su potvrdili da je u ogromnom požaru koji je progutao šoping centar u Kemerovu poginulo najmanje 64 ljudi. Strahuje se da su još deseci djece koji se vode kao nestali poginuli u požaru koji je buknuo u nedjelju i zahvatio oko 1600 metara kvadratnih površine.

Požar je doveden pod kontrolu nakon više od 17 sati borbe vatrogasaca i pokrenuta je istraga uzroka. Ruske vlasti objavile su da su uhićene četiri osobe, a tragaju za vlasnikom šoping centra.

Obitelji i prijatelji žrtava objavili su njihove fotografije na društvenim mrežama te mole za informacije o nestalima. Vatra je prema prvim informacijama buknula u kino dvorani na gornjem katu zgrade u kojoj su se nalazile većinom obitelji s djecom.
 
Sergej Moskalenko (11) završio je u komi nakon što je iskočio kroz prozor iz goruće zgrade, a jutros je potvrđeno da su njegovi roditelji poginuli u požaru.

Maria Moroz (13), koja se nalazila u kinu za vrijeme požara, poslala je rođaku poruku: “U vatri smo. Izgleda da je ovo zbogom od mene”. Strahuje se da je i Maria poginula.

poruke

Među djecom koja se vode kao nestala je i razred od 8 djevojčica u dobi od 11 i 12 godina. Jedna od djevojčica, Viktoria Počankina, uputila je poziv svojoj teti usred požara:

“Vrata su blokirana. Ne mogu izaći, ne mogu disati. Tetice, reci cijeloj obitelji da ih volim. Reci mami da sam ju voljela…”.

Anna Zarečneva također se nalazila u kino dvorani na gornjem katu kada je buknuo požar. Gledala je film sa suprugom i sinom, kada je u dvoranu utrčao muškarac koji je vikao zbog požara:

“Nismo čuli alarm, čak nisu ni upalili svjetla. Tek sada shvaćam da nam je to mogao biti zadnji film u životu”, prenosi Index.

Zarečneva je također izjavila da je njen suprug ostao na katu i pomogao u organizaciji evakuacije, jer “nigdje nije bilo zaštitara ni osoblja trgovačkog centra”.

Vijesti.ba/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)