Home / Ličnosti / ZUCKERBERG MORA SVJEDOČITI: Facebook u središtu ogromnog skandala zbog…

ZUCKERBERG MORA SVJEDOČITI: Facebook u središtu ogromnog skandala zbog…

Na Wall Streetu je vrijednost Facebookovih dionica pala za gotovo 6,8 posto.

Facebook se suočava sa ogromnim skandalom nakon što su u javnost dospjele informacije kako su se korisnički podaci prikupljali u političke svrhe.

Govori se o tome da su pokradeni podaci čak 50 miliona korisnika Facebooka, a zbog cijele situacija već dva dana padaju dionice ove društvene mreže.

Na Wall Streetu je vrijednost Facebookovih dionica pala za gotovo 6,8 posto. U središtu skandala je londonska tvrtka Cambridge Analytica, povezana s kampanjom Donalda Trumpa.

 Prema pisanju više američkih i britanskih medija, Cambridge Analytica (CA), tvrtka specijalizirana za stratešku komunikaciju, prikupila je podatke o 50 miliona korisnika Facebooka bez njihovog dopuštenja, kako bi ih koristila za izradu softvera koji bi omogućio predviđanje i utjecaj na glasanje birača.

 Facebook je danas održao sastanak o skandalu s krađom podataka. Razgovaralo se i o eventualnim propustima u sigurnosti korisničkih podataka, javlja CNN.

Britanska agencija za kontrolu informacija i osobnih podataka zatražila je dopuštenje da pretraži urede tvrtke Cambridge Analytica, koja je optužena da je ilegalno pribavila podatke korisnika Facebooka, čiji je vlasnik Mark Zuckerberg pozvan pred parlamentarno povjerenstvo.

(Index/SB/Poslovnidnevnik.ba)

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)