Home / Vijesti / Gradovi / STRAŠNE SUDBINE PROSTITUTKI IZ KOMŠILUKA: “Otpadaju im komadići tkiva, imaju gangrene, razne povrede…”

STRAŠNE SUDBINE PROSTITUTKI IZ KOMŠILUKA: “Otpadaju im komadići tkiva, imaju gangrene, razne povrede…”

Imaju djecu od različitih očeva, nesretne, disfunkcionalne obitelji s vrlo lošim materijalnim statusom; štaviše, dosta njih je i nepismeno, priča o uličnim prostitutkama u Srbiji Bojana Sekulić-Stanković iz srbijanskog Ministarstva unutrašnjih poslova

Beogradski Blic je proveo istraživanje kako funkcionira ulična prostitucija u glavnom gradu Srbije. Bojana Sekulić-Stanković iz srbijanskog Ministarstva unutrašnjih poslova rekla je da postoje tradicionalna mjesta na kojima se te žene, ali i muškarci transvestiti okupljaju godinama čim padne mrak.

Dodala je kako se prostituciji odaju zbog djece, droge ili životne egzistencije. Rade, kaže, danas za sutra, a njihove sudbine uglavnom su tužne i strašne.

“One imaju zdravstvenih problema. Većina njih ovisna je o psihoaktivnim supstancama. Imaju djecu od različitih očeva, nesretne, disfunkcionalne obitelji s vrlo lošim materijalnim statusom.

Štaviše, dosta njih je i nepismeno”, pojasnila je Sekulić-Stanković, koja kaže da se ona i njene kolege trude da tim ženama pored primjenjivanja zakona budu i prijatelji, i savjetuju im da potraže pomoć u nekima od centara za socijalnu pomoć.

Količina novca koji zarađuju je mala. Od jednog klijenta, prema riječima Sekulić-Stanković, mogu zaraditi najviše 2500 dinara (oko 40 KM).

Kaže i da većina žena koje se bave uličnom prostitucijom boluje od raznih bolesti.

“Mi nemamo pristup njihovim zdravstvenim kartonima, ali nekada ni to nije potrebno. Otpadaju im komadići tkiva, ono odumire, imaju gangrene, raznorazne rane, povrede…”, kaže.

Profil ljudi koji koristi usluge ovih žena ne postoji – oni su mladići od 18 godina, ali i stariji muškarci. Također, različitog su imovinskog statusa. Neke žene na prostituciju su natjerali muževi, koji ih osim toga i brutalno tuku.

Većina žena ni nakon hapšenja i pritvora ne odustaje od prostitucije. U cijeloj ovoj mučnoj priči dobro je da se policija dugo nije susrela s maloljetnicama koje se bave prostitucijom, piše Blic.

(SB/Dnevnik.hr/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)