Home / Kompanije i Tenderi / Domaće kompanije / Sve su plaćali karticama kompanije – od parizera i banana do zabave u New Yorku i Las Vegasu

Sve su plaćali karticama kompanije – od parizera i banana do zabave u New Yorku i Las Vegasu

Todorići su na račun Agrokora kupovali gotovo sve: od parizera i banana na ‘akciji’ po 7,85 kuna za kilogram, pa do torbica po neakcijskim cijenama od 10.000 eura i servisa za jelo od 30.000 eura, odlazaka na mjuzikle u New York i kockanje u Las Vegas

Dok su blagajnice u Konzumima diljem Hrvatske svakome kupcu papagajski ponavljale isto pitanje: “Imate li našu karticu” karticama, ali ne takvima, članovi obitelji Todorić bez puno pitanja plaćali su svoj luksuzni život od Zagreba do New Yorka i Las Vegasa.

Jutarnji list objavio je faksimile nekoliko računa na kojima su obračunati troškovi koje su za svoje privatne potrebe i užitke plaćali članovi obitelji Torodić. Riječ je, piše Jutarnji list, o robi i uslugama koje su od 2010. godine knjižili kao troškove priprema IPO-a – javne prodaje dionica Agrokora. Ukupno je Agrokor na navodnu pripremu za IPO tijekom šest godina utrošio oko tri milijarde kuna, a velik dio tog iznosa odnosi se na troškove Todorićevih u zemlji i svijetu.

Banane za 7,85 kuna i torbica za 10.000 eura

Kako se vidi iz objavljenih računa, Todorići su na račun Agrokora kupovali gotovo sve: od parizera i banana na ‘akciji’  po 7,85 kuna za kilogram, pa do torbice po neakcijskoj cijeni od 10.000 eura i servisa za jelo od 30.000 eura. Korporativnom karticom plaćali su igre na sreću u Las Vegasu, a na račun kompanije svakoga mjeseca sjedala je i rata u iznosu od 697.907 kuna za leasing jahte.

Na faksimilu jednog od računa koje je objavio Jutarnji list vidi se da je 2011. godine Martina Todorić, tada još supruga starijeg Ivičinog sina Ante, karticom platila sedmodnevno odsjedanje u njujorškom hotelu Palace u iznosu od 19.400 kuna te je tih dana s kćerkom Emom bila na mjuziklima ‘Wicked’ i ‘The Lion King’. Za svaku od tih predstava ulaznice je platila 3.300 kuna.

Na drugom faksimilu računa vidi se da je mlađi Ivičin sin, Ivan, karticom plaćao troškove u nekom lasvegaškom kazinu, i to u iznosima od 448 američkih dolara, 2.227 te dvaput po 3.329 američkih dolara.

Buka/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)