Home / Vijesti / BiH / Startup Europe Week 2018: pokrenite vlastiti biznis uz podršku od države i startup organizacija

Startup Europe Week 2018: pokrenite vlastiti biznis uz podršku od države i startup organizacija

 SPARK je u četvrtak (8.3.2018.) treću godinu zaredom bio domaćin događaja pod imenom Startup Europe Week. To je inicijativa pokrenuta od strane Europske Komisije i organizacije Startup Europe, a glavni cilj je promovirati i podržavati poduzetništvo.

startup-europe-week-2018-spark-mostar (20)

Datum održavanja se poklopio s Međunarodnim danom žena, pa su svi govornici na eventu ustvari bile dame, koje su podijelile svoja iskustva u pokretanju vlastitih biznisa, ali i kako pronaći podršku od strane državnih i startup organizacija.

Nakon kratkog uvoda i predstavljanja inicijative #SEW18, Sara Lerota iz SPARK je predstavila djelovanje SPARKa i savjetovala kako mladi poduzetnici mogu pokrenuti svoj startup u Mostaru, a zatim je Maja Šimić Škutor iz Ministarstva privrede HNŽ posjetiteljima objasnila razliku između obrta i tvrtke, te koja je opcija najbolja za startupe. Belma Rizvanović iz Fondacija Mozaik je predstavila pojam društvenih biznisa i neke od najuspješnijih iz Sarajeva, a primjer takvog biznisa iz Mostara je Centar zdravih navika pod vodstvom Nevene Pandže. Startup Europe Week ne bi bio potpun bez startupa, pa su tako predstavljena i četiri uspješna startupa iz Mostara i Sarajeva: blablaDev, VRET, Bizbook.ba i Sophico. Događaj je završen panel diskusijom na temu “Kako pokrenuti vlastiti startup i dobiti financijsku potporu?” te kratkih druženjem svih sudionika.

startup-europe-week-2018-spark-mostar (9)

Zaključak je da startup zajednica u Bosni i Hercegovini raste iz dana u dan i da uistinu ima mnogo prilika za ambiciozne poduzetnike – samo ih treba pronaći i iskoristiti. 🙂

SPARK poslovni park d.o.o.

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)