Home / Vijesti / Gradovi / Zagrebački hostel proglašen najboljim u Europi: Gosti spavaju u kapsulama, tuširaju se u cijevima

Zagrebački hostel proglašen najboljim u Europi: Gosti spavaju u kapsulama, tuširaju se u cijevima

ZAGREBAČKI hostel Subspace u Kijevu je osvojio nagradu za najbolji novootvoreni hostel u istočnoj i centralnoj Europi (International Hospitality Award). Jedini je hostel u Zagrebu i EU-u u kojem gosti spavaju u svemirskim kapsulama, a tuširaju se u tuševima od kanalizacijskih cijevi.

Hrvoje Krlić vlasnik je ovog futurističkog hostela u Teslinoj koji je otvoren prije malo više od godinu dana, točnije 1. prosinca 2016. godine, a mi smo ga posjetili i porazgovarali s njim.

Što se tiče nagrade za nju je doznao putem Facebooka, a drugi dan mu je stigao i službeni mail.

“Javili su nam da smo osvojili nagradu i to nam je veliko priznanje. Inače, organizatori su nas pozvali da se prijavimo na natjecanje nakon što su vidjeli naš hostel na internetu jer je to prilikom otvorenja bio velika vijest koja je dospjela čak u španjolske i južnoameričke medije. Tako su i oni u Kijevu saznali za nas”, rekao nam je Hrvoje Krlić kojemu ovo nije jedini inovativan projekt jer je u devedesetima otvorio prvi cyber cafe u Zagrebu.

“Ljubitelj sam SF-a i inspiracija mi je bio film Peti element”

Krlić ističe kako nisu željeli kopirati i reciklirati stare trendove, već su željeli ponuditi nešto novo, kao što je to svojedobno bilo otvaranje cyber caffea.

Kao veliki ljubitelj SF-a, vodeći se scenama iz Petog elementa kad je Milla Jovovich spavala u jednoj takvoj kapsuli, dosjetio se napraviti hostel upravo s takvim svemirskim kapsulama koje su izrađene od istog materijala kao i zrakoplovi.

Njegov hostel ima 20 kapsula s ležajem malo većim od standardne veličine, a još jedna od posebnosti su i tuševi napravljeni od kanalizacijskih cijevi.

Po svemirske kapsule otišao je u Kinu, ondje je i sam spavao u njihovu hotelu koji ima 180 kapsula na 6 katova, a kapsule je sam i sastavio nakon što su mu stigle u dijelovima iz Kine.

“Svaka kapsula ima ventilaciju, android monitor, USB priključak, utičnice za punjenje mobitela, laptopa, sef za novac i dokumente i gostima nudi iskustvo slično svemirskom putovanju. Dovoljno je velika da se unutra može presvući, a cure našminkati jer ima i ogledalo. Cure su češći gosti od dečkiju baš zbog toga što imaju privatnost. Svaka od tih kapsula se iznutra zaključava tako da se gosti osjećaju sigurno”, ispričao nam je Hrvoje Krlić.

Njegov patent s kanalizacijskim cijevima

Pitali smo ga otkud mu ideja za tuševe koji su napravljeni od kanalizacijskih cijevi.

“Vodeći se time da nemamo previše prostora, a i mama mi je profesorica matematike, ona mi je savjetovala da napravim nešto u krugu jer krug zauzima najmanje prostora. Tako sam se dosjetio kanalizacijskih cijevi koje su jako otporne. No, nisu baš jeftine, svaki taj tuš platili smo oko 10.000 kuna”, rekao nam je Krlić.

Hostel se sastoji od dviju prostorija, u jednoj se nalazi spavaonica s 20 kapsula, 3 tuša i dva WC-a te umivaonika. U drugoj prostoriji je kafić i lounge kutak u kojem gosti mogu gledati filmove, igrati PlayStation i družiti se.

Preko sezone su, kaže nam, krcati. Tako su nedavno za Advent bili stalno popunjeni. Što se tiče cijena one ovise o sezoni, a kreću se od 100 do 300 kuna za noć.

“Gostima se sviđa jer su u strogom centru grada, a opet u hostelu imaju svoju privatnost zahvaljujući kapsulama”, rekao nam je Krlić.

Poseban dojam daju i unikatni crteži akademskog slikara i dopredsjednika HDLU-a Tomislava Buntaka koji je oslikao zidove i strop prostora u kojem se nalaze kapsule, a postaju vidljivi pod ultraljubičastim svjetlom i daju opuštajući dojam zvjezdanog neba, kao da se nalazite u svemiru.

“Likovno uređenje je dio prostora, za razliku od slika i postera koje se vješaju po zidovima”, rekao nam je Krlić, a razgovarali smo i s Buntakom koji nam je rekao da je puna tri mjeseca, često i po noći, oslikavao prostor hostela.

Njegovi crteži koje je izradio posebnim srebrnim i zlatnim markerima protežu se kroz cijeli hostel, a tematika su svemir i podmorje.

“Riječ je o 450 kvadrata iscrtane površine, nisam imao skice i sve sam radio spontano, a gostima se jako sviđa jer, kad god pogledaju u crteže, vide nešto novo”, rekao nam je Buntak.

Cilj je, kaže nam Krlić, gostima ponuditi novi doživljaj, a u tome je i uspio. Gosti su navodi oduševljeni, što potvrđuje i ocjena na bookingu koja iznosi visokih 9,3.

 Index.hr
Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)