Home / Ličnosti / Tragične priče slavnih za koje sigurno niste znali

Tragične priče slavnih za koje sigurno niste znali

MEDIJI su prepuni priča o slavnima, ali postoje neke koje su vam vjerojatno promakle. I to ne bi bilo toliko neobično da se ne radi o nekim od najvećih faca šoubiznisa.

Nicki Minaj

Reperica Nicki Minaj, pravog imena Onika Tanya Maraj, rođena je u 15-članoj obitelji u Trinidadu koja je živjela u kući koja je imala samo tri sobe.

S pet godina njezina se obitelj preselila u Queens gdje se njezin već ionako problematični otac navukao na crack i počeo fizički zlostavljati njezinu majku. Jednog dana podmetnuo je požar u njihovoj kući u pokušaju da ubije njezinu majku. Nicki se izvukla u zadnji tren.

William Shatner

Iako ga nitko ne smatra posebno kvalitetnim glumcem, William Shatner danas je legenda, a njegovo se bogatstvo procjenjuje na 100 milijuna dolara.

No, to nije bio slučaj tijekom sedamdesetih, nakon što su kultne “Zvjezdane staze” prestale s emitiranjem. Glumac je u tom trenutku bio razveden, a imao je troje djece za koju je morao plaćati alimentaciju. Očekivano, to ga je dovelo do apsolutne besparice.

Počeo je glumiti u predstavama koje su donosile toliko malo novca da si nije mogao priuštiti ni sobu u motelima. U jednom trenutku ugradio je krov na stražnji dio svog pick-upa gdje je neko vrijeme živio sa svojim jedinim “cimerom” – psom.

Chris Pratt

Kada je boravio na Havajima, Chris je živio u kombiju i radio kao konobar u jednom restoranu. Tamo je upoznao Rae Dawn Chong koja mu je osigurala manju ulogu u filmu “Cursed 3”.

Kao što možete pretpostaviti po imenu ovog nepoznatog filma, honorar nije bio nešto posebno. Štoviše, iznosio je samo 700 dolara, ali taj mu je novac pomogao da se preseli u normalan stan.

Danny Trejo

Poznati filmski razbijač većinu svoje mladosti proveo je po zatvorima. Ujak ga je navukao na marihuanu kad je imao samo osam godina, a otada je često imao problema s policijom koja ga je neprestano privodila zbog droga.

No, to nije bilo bez razloga jer Danny je bio i diler, a sudjelovao je i u oružanim pljačkama kako bi skupio novac za drogu.

Srednjoškolsku svjedodžbu dobio je u zatvoru gdje se i skinuo s droge i postao jedan od savjetnika. Iako je otada prošlo 40 godina, Danny se nije vratio porocima.

“Sve je kulminiralo u trenutku kada sam bio u samici u zatvoru u Soledadu i gledao zid na kojem je netko izmetom napisao Bog je pušiona. Bio sam potpuno gol i shvatio sam da je to moj život. Bio je to za mene trenutak kad sam napokon progledao”, govori Trejo.

Leighton Meester

Leighton nije uvijek bila “Tračerica”. Štoviše, njezin život prije poznate serije više je djelovao kao film nego filmovi u kojima se pojavljivala.

Rođena je u zatvoru u koji je njezina majka završila zbog krijumčarenja droge. Da stvar bude gora, veći dio njezine bliže obitelji također je služio zatvorsku kaznu, a njezina tetka bila je prva žena koja je završila na listi 15 najtraženijih kriminalaca u SAD-u. Razlog? Njezin pokušaj bijega iz zatvora.

Michael Caine

Kada je snimio “Alfieja”, prvi film koji ga je proslavio, Michael Caine imao je 33 godine.

Prije nego se proslavio, Caine nije bio u stanju uzdržavati svoju suprugu i kći, a to je bio i razlog zbog kojeg su se razveli. Istog tjedna kada se razveo umro je i njegov otac, a zbog svega je pobjegao u Pariz sa samo 70 dolara.

Preživljavao je jedući voće i sendviče koje su mu davali zaposlenici jednog bara.

Dr. Phil McGraw

Prije nego ga je Oprah proslavila i pretvorila u jednog od najpoznatijih američkih “solitelja pameti”, Phil McGraw prošao je mnogo toga, a vjerojatno najtraumatičnije bilo je njegovo djetinjstvo.

Naime, kada je imao samo 12 godina, Phil i njegov otac bili su toliko siromašni da su živjeli u autu. Tek nešto kasnije, njegov je otac uspio osigurati smještaj u jednom skloništu, a sobu je plaćao pet dolara tjedno.

Nakon što je skupio dovoljno novca za jednosobni stan, preselili su se, ali ni tamo nije bilo puno bolje jer u stanu nije bilo vode, grijanja niti struje.

Jack Ma

Osnivač Alibabe pokušao je tri puta upasti na fakultet, ali neuspješno. Prijavio se za 30 različitih poslova i na svakom je njegova molba odbijena. Odbijen je čak i u KFC-u.

Nakon što je pokrenuo vlastitu kompaniju, mnogi su mu govorili da će njegova “glupa ideja” propasti, ali uspio ih je razuvjeriti nakon što je postavio novi svjetski rekord kada je inicijalna javna ponuda tvrtki donijela 21,8 milijardi dolara.

Lucy Liu

Kada Lucy kaže da se ne može sjetiti ni kada joj je rođendan, govori istinu.

Naime, slavna glumica odrastala je u Queensu, a njezina obitelj bila je toliko zaposlena, trudeći se spojiti kraj s krajem, da nisu slavili ni rođendane.

Tom Cruise

Tomov otac bio je nasilnik koji nije bio u stanju zadržati posao zbog čega je njegova obitelj živjela u neimaštini i neprestano su se seljakali.

U periodu od 12 godina, Tom je čak 15 puta mijenjao školu, a u svakoj je bio meta nasilnika.

Uz sve to, imao je poteškoće s učenjem. Disleksija mu je dijagnosticirana kada je imao samo sedam godina, a srednju je završio “funkcionalno nepismen”. Štoviše, čitati nije naučio do 26. godine, a audicije je odrađivao tako što je improvizirao na temelju informacija koje je uspio izvući od redatelja i producenata.

Ingvar Kamprad

Osnivač IKEA-e uspio je završiti školu s dobrim ocjenama iako je patio od disleksije. Ona neobična švedska imena njegovih artikala zapravo su sustav koji je stvorio kako bi lakše zapamtio velik broj proizvoda različitih kodova.

To mu je pomoglo da svaki od artikala vizualizira i lakše zapamti.

Demi Moore

Poznata glumica odrasla je u problematičnoj obitelji. Njezina majka i očuh bili su alkoholičari, a pravi otac napustio ih je prije nego se rodila.

Rođena je razroka i patila zbog problema s bubrezima zbog čega je često bila po bolnicama.

Školu je napustila sa 16 i počela raditi kao utjerivačica dugova i model. Godinama kasnije, njezin očuh (za kojeg je do 15. mislila da joj je pravi otac) počinio je samoubojstvo nakon što se razveo od njezine majke.

Godinama se borila protiv ovisnosti o alkoholu i drogama sve dok joj redatelj Joel Schumacher nije naredio da se “očisti” za ulogu u filmu “St. Elmo's Fire” koji ju je i proslavio.

Billie Holiday

Legendarna blues pjevačica imala je izuzetno teško djetinjstvo. Kada je imala samo 10 godina, susjed ju je pokušao silovati.

S jedanaest je napustila školu, a s 12 obavljala manje poslove u jednom bordelu u kojem je počela raditi kao prostitutka čim je napunila 14.

Kada je imala 17 godina, nastupala je u jednom harlemskom klubu gdje je privukla pažnju producenta Johna Hammonda. No, ni to nije bio njezin put do uspjeha jer Hammond je mjesecima pokušavao uvjeriti izdavače da snime njezin album budući da se nije uklapala u zvuk bluesa tog vremena.

 Index.hr
Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)