Home / Vijesti / Svijet / Ispovijesti seksualnih robinja iz Nigerije u Italiji: “Imala sam madrac koji je bio u grmlju”

Ispovijesti seksualnih robinja iz Nigerije u Italiji: “Imala sam madrac koji je bio u grmlju”

ASSOCIATED Press objavio je potresnu priču o mladim ženama i djevojčicama iz Nigerije koje nakon bijega u Europu postaju žrtve trgovine ljudima i seksualne robinje prisiljene na prostituciju.
“Precious je preživjela put preko sjeverne Afrike i dva potonuća broda prije nego što je stigla u Italiju, a tamo ju je dočekala stvarnost u kojoj žive mlade nigerijske migrantice poput nje: Jedna madam dala joj je kondome, najlonke i tange te rekla da krene na posao”, piše Associated Press (AP), koji je objavio potresne priče nekih migrantica iz Nigerije u Italiji.
“Imala sam madrac koji je bio u grmlju”
“Imala sam madrac koji je bio u grmlju”, izjavila je Precious u razgovoru za AP. “Ako bi došao bijelac i rekao da ne želi seks u njegovom autu, odvela bih ga u svoj krevet.”
Uz talijanske ceste sve je više tinejdžerica i mladih žena iz Nigerije prisiljenih na prostituciju. Njihov slučaj podsjeća na neuspjeh Italije da pomogne migranticama koje najčešće dolaze preko Libije i postaju žrtve trgovine ljudima prodane u seksualno ropstvo.
“Nemate drugog izbora, prisiljene ste na prostituciju”
“Procjenjuje se da se u Italiji nalazi između 10.000 i 30.000 prostitutki iz Nigerije, a najčešće su prisiljene zaraditi novac za vraćanje dugova u koje su zapale kako bi stigle do Europe. Prema podacima talijanske vlade, u 2016. su od trgovaca ljudima spašene 1172 osobe, od njih 700 žena i djevojčica iz Nigerije. Više od 100 ih je bilo maloljetno, kao i Precious”, piše AP.
Precious je imala 17 godina kada je pronađena nedaleko od libijske obale u brodu punom migranata te dovedena u Italiju. Nigerijski trgovci ljudima stavili su je na vlak za Torino, a nigerijska madam dočekala ju je i objasnila joj što je čeka u novom životu.
“Nemate drugog izbora. Tako je kako je i tako će biti. Prisiljene ste na prostituciju”, ispričala je Precious i rekla kako je morala otplatiti 20.000 eura za koje su trgovci ljudima tvrdili da im duguje zbog puta do Europe.
“Svodnici neometano dolaze po djevojke u centre za migrante”
Talijanska vlada utrostručila je sredstva za pomoć djevojkama koje postaju seksualne robinje, od 8 milijuna eura u 2015. do 22,5 milijuna u 2017. godini. Službenici su izjavili da većina novca odlazi na nove krevete u sigurnim kućama za žrtve trgovine ljudima i djevojke koje žele pobjeći od života na ulicama.
Međutim, aktivisti tvrde da strategija pomoći nije koordinirana ni razvijena, nema dovoljno kreveta za žrtve, a svodnici dolaze po djevojke i u centre za prihvat migranata. Pomoćnik tužitelja u gradu L'Aquila David Mancini izjavio je za AP da mnoge djevojke koje su na ulicama zapravo žive u centrima za migrante, gdje trgovci ljudima neometano rade.
“Trgovci ljudima rade u tim centrima, regrutiraju i vode svoje poslove. Djevojke izlaze ujutro i vraćaju se tijekom noći. Ovo je golem problem, a mi nemamo načina da spriječimo to iskorištavanje”, rekao je Mancini.
“Sve više maloljetnica prisiljeno na prostituciju, neke imaju 13 godina”
Međunarodna organizacija za migracije (IOM) objavila je u izvješću za 2017. godinu da su sve češće žrtve trgovine ljudima i seksualnog ropstva maloljetnice, od kojih neke imaju samo 13 godina.
Oliviero Forti iz Caritasa izjavio je da su djevojke prisiljene na prostituciju “prijetnjama, nasiljem i zlostavljanjem koji su oblik pravog ropstva”.
Prijetnje kletvama i deportacijom
Jedna od žrtava seksualnog ropstva, Queensy, ispričala je kako su je trgovci ljudima prije odlaska iz Nigerije odveli na obred šamanu, gdje su joj rekli da će biti prokleta ako ne vrati dugove kad stigne u Europu, da će se nešto loše dogoditi njenoj obitelji, da ona neće moći imati djecu, da bi mogla umrijeti.
Kada je stigla u Italiju, madam joj je rekla da mora raditi na ulici, inače će je odvesti policiji i bit će deportirana. Talijanska policija objavila je da s ograničenim uspjehom pokušava razbiti međunarodnu kriminalnu organizaciju koja uključuje ćelije iz Nigerije u Italiji.
“U nekim dijelovima Italije nigerijski kriminalci traže od talijanske mafije zaštitu i posluju na njihovom teritoriju. Talijanska nacionalna organizacija protiv mafije objavila je u 2017. da nigerijske bande sklapaju dogovore sa sicilijskim kriminalnim skupinama zbog zaštite i odobrenja da vode poslove s prostitucijom”, piše AP.index.hr

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)