Home / Kapital / BH Berze / Pad indeksa Banjalučke berze
Banjalučka berza Poslovnidnevnik.ba

Pad indeksa Banjalučke berze

Na službenom berzanskom tržištu, lista B, najveći promet je ostvaren akcijama Rafinerije ulja a.d. Modriča, a trgovalo se u iznosu od 9.683 KM, po prosječnoj cijeni od 0,142 KM, čime je ostvaren rast u odnosu na prošlo trgovanje za 17,36 posto.

Ukupan promet obveznicama iznosio je 7.011,50 KM. Najviše se trgovalo obveznicama Republika Srpska – izmirenje ratne štete 10 u vrijednosti 4.815,50 KM. Prosječna cijena ovih obveznica ostvarila je pad od 0,17 posto.

Najveći promet na tržištu fondova ostvaren je akcijama ZAIF u preoblikovanju BLB – profit a.d. Banja Luka, a trgovalo se u iznosu od 1.194,20 KM, po prosječnoj cijeni od 1,38 KM po akciji.

Udjeli/akcije jednog fonda su ostvarile rast prosječne cijene, DUIF Kristal Invest a.d. – OAIF Opportunity Fund (0,31 posto), i trgovalo se po prosječnoj cijeni od 3,24 KM, u vrijednosti od 336,44 KM.

Od hartija od vrijednosti na slobodnom tržištu najveći promet je ostvaren akcijama preduzeća Potkozarje a.d. Gradiška, a trgovalo se u iznosu od 2.480,48 KM, po prosječnoj cijeni od 0,231 KM.

 Banjalučka berza/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

PANIKA U ZAGREBU! Hrvatski mediji otkrili da je kupac fabrike “KRAŠ “IZ BEOGRADA! Evo ko je on

Misteriozna osoba koja stoji iza nedavne masovne kupovine dionica Kraša navodno je srpski preduzetnik Nebojša …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)