Home / Vijesti / BiH / POLICIJA DEBLOKIRALA VOGOŠĆANSKU PETLJU: Prosvjednici se razišli u Sarajevu i Zenici, policija formirala krizni štab

POLICIJA DEBLOKIRALA VOGOŠĆANSKU PETLJU: Prosvjednici se razišli u Sarajevu i Zenici, policija formirala krizni štab

Kako javlja BHRT i ovoga jutra nastavljeni su prosvjedi bivših pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine i HVO-a u nekim gradovima u Bosni i Hercegovini.

U Sarajevu na Vogošćanskoj petlji više nema prosvjednika, nakon intervencije policije, dok u Tuzli prosvjedi još uvijek traju.

logorskavatra

Nešto prije 6 sati, pripadnici specijalne jedinice FUP-a mirnim putem su deblokirali ulazak u glavni grad, a nakon toga su se prosvjednici razišli.

Policija nije upotrijebila silu, već je bivšim borcima rečeno, nakon što su pred njih došle brojne policijske snage, da su svi putni pravci u Federaciji BiH već deblokirani.

Informaciju o deblokadi Vogošćanske petlje za BHRT je potvrdio komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mevludin Halilović.

Ista je situacija i u Zenici, gdje je također bio blokiran put M-17 na ulazu u grad. Jutros je ulazak u Zenicu također normaliziran.

U Tuzli na lokalitetu Šićki Brod blokade još uvijek traju.

 

(SB)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)