Home / Ličnosti / VIDEO-Objavljene snimke lažnih pasoša Kim Jong Una i njegovog oca

VIDEO-Objavljene snimke lažnih pasoša Kim Jong Una i njegovog oca

REUTERS je objavio kopije lažnih brazilskih putovnica koje su sjevernokorejski vođa Kim Jong-un i njegov otac Kim Jong-il koristili tijekom devedesetih godina.

Reuters navodi pet europskih sigurnosnih izvora koji su izjavili da su Kim Jong-un i njegov pokojni otac koristili lažne brazilske putovnice kako bi se prijavili za vize za zapadne države tijekom 1990-ih.

Reuters je objavio kopije njihovih putovnica. Sigurnosni izvori rekli su da je tehnologija za prepoznavanje lica potvrdila da su na fotografijama u putovnicama Kim Jong-un i njegov otac. Obje putovnice izdane su 26. veljače 1996. godine i imaju žig s natpisom “brazilsko veleposlanstvo u Pragu”.


“Pokušaj vladajuće obitelji da izgradi put za bijeg iz države”

Sigurnosni izvor koji je želio ostati anoniman izjavio je da ove putovnice “ukazuju na pokušaje vladajuće sjevernokorejske obitelji da izgradi put za bijeg iz države”. Sjevernokorejska ambasada u Brazilu odbila je Reutersov zahtjev za komentarom, a brazilsko ministarstvo vanjskih poslova izjavilo je da istražuje slučaj.

Sigurnosni izvori iz zapadne Europe potvrdili su da su putovnice s imenima Josef Pwang (Kim Jong-un) i Ijong Tchoi (Kim Jong-il) korištene u prijavi za vize za najmanje dvije zapadne države. Dodali su da su mogle biti korištene za putovanja u Brazil, Japan i Hong Kong.

Obje putovnice kao rodni grad vlasnika navode Sao Paulo. Kao datum rođenja Kim Jong-una naveden je 1. veljače 1983., a njegovog oca 4. travnja 1940.

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)