Home / Vijesti / BiH / DIREKTOR ZOI 84 OPTUŽUJE KONAKOVIĆA: “Ostao je dužan 41.000 KM, tražio je ugostiteljske objekte za svoje prijatelje”!

DIREKTOR ZOI 84 OPTUŽUJE KONAKOVIĆA: “Ostao je dužan 41.000 KM, tražio je ugostiteljske objekte za svoje prijatelje”!

Direktor Kantonalnog javnog preduzeća “ZOI'84” Midhat Hubijar je u razgovoru za N1 kazao kako je od momenta imenovanja Elmedina Konakovića za premijera Kantona Sarajevo počeo problem za ZOI.

-Kada je Konaković imenovan za premijera, zvao me je sljedeći dan i tražio da ustupim ugostiteljske objekte nekim njegovim prijateljima. Mislim na sve objekte unutar Zetre. Nova uprava je prvi put vratila te objekte pod upravu ZOI'84. Tim objektima su upravljali kadrovi SDP i drugih stranaka. Najveću štetu su nanijeli u periodu 2013. i 2014. kadrovi na čelu sa Mirsadom Pindžom, zastupnikom u parlamentarnoj skupštini KS. Tada je akumulirani gubitak ZOI'84 bio nekih 16 miliona KM. Tada je Konaković bio zastupnik, drugi mandat u Skupštini KS. Tada je on bio šef kluba poslanika unutar SDA i tada je on razgovarao i pravio parlamentarnu većinu Skupštine KS. I tada je ZOI pripao nekoj nezavisnoj grupi sa Pindžom na čelu, koji su aktivno radili na urušavanju ZOI-a, rekao je Hubijar.

Direktor ZOI 84 ponovio je ranije izrečenu tvrdnju kako je firma u vlasništvu Konakovića, “Sport Centar”, ostala dužna ZOI-u  41.000 KM. U toj firmi, tvrdi Hubijar, Konaković je bio odgovorno lice u periodu 2009/10. godine.

Hubjiar kaže da je to jedini i stvarni razlog zbog kojeg je Konaković lobirao na Skupštini KS protiv usvajanja Izvještaja o radu preduzeća ZOI 84.

N1/SB/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)