Home / Vijesti / BiH / Nogometni savez BiH: UEFA nas je obavijestila o mogućim namještenim mečevima

Nogometni savez BiH: UEFA nas je obavijestila o mogućim namještenim mečevima

Povodom napisa u pojedinim medijima, u kojima se navodi da je „UEFA zatražila od vlasti u Bosni i Hercegovini provjeru šest utakmica zbog sumnji u manipulaciju rezultatima“, NSBiH obratila se javnosti saopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

“Nemamo saznanja da se UEFA u vezi sa navedenim  neposredno obraćala nadležnim organima naše zemlje. Međutim, Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je u prethodnom periodu primio nekoliko izvještaja iz UEFA-e koji se odnose na sumnje u eventualne neregularnosti na pojedinim utakmicama u Bosni i Hercegovini. U vezi s tim preduzete su konkretne aktivnosti u skladu sa odredbama važećih propisa  NS/FS BiH.

U tom smislu, nakon provođenja istražnih radnji pred organima NS/FS BiH,svi predmeti koji se odnose na sumnje u eventualne neregularnosti na utakmicama proslijeđuju se nadležnom državnom tužilaštvu na postupanje u skladu sa zakonskim propisima. Shodno navedenom, izvjestan broj predmeta je dostavljen Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, dok se za određene predmete postupci vode pred organima Saveza.

Imajući u vidu načelo povjerljivosti  NS/FS BiH nije u mogućnosti objavljivati konkretne podatke o utakmicama koje su predmet  istrage, ali naglašavamo da je NS/FS BiH otvoren za saradnju sa relevantnim  tijelima  UEFA-e i nadležnim  organima za provedbu zakona u Bosni i Hercegovini.”

 

(Vijesti.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)