Home / Ličnosti / BIVŠI KANADSKI MINISTAR POTRESAO JAVNOST TVRDNOM: “Iluminati i vanzemaljci postoje”. Svjetska elita sve krije od građana!

BIVŠI KANADSKI MINISTAR POTRESAO JAVNOST TVRDNOM: “Iluminati i vanzemaljci postoje”. Svjetska elita sve krije od građana!

Bivši kanadski ministar odbrane Pol Heljer nedavno je javno saopštio da smatra da iluminati zaista postoje i kontrolišu cijeli svijet. Time je postao najviše rangiran zvaničnik neke vlade koji je to ikada izjavio. Funkciju ministra obavljao je od 1964. do 1967. godine.

Heljer je za podkast Lazarus Efekt objasnio da vjeruje da svjetska elita ima tehnologiju kojom može da poništi štetno dejstvo klimatskih promjena, ali tu tehnologiju krije od javnosti. Kada su ga pitali zašto, odgovorio je da je to zato što iluminati žele da pomognu naftnoj industriji.

Iluminati su inače ‘prosvetiteljsko’ društvo osnovano 1776. godine. Djelovanje društva krajem 18. vijeka bilo je zabranjeno, a smatra se da je društvo od tada prekinulo svoje aktivnosti.

Ipak, teoretičari zavjere vjeruju da postoje i danas, i imaju veze s drugim tajnim društvima, poput slobodnih zidara, i da ‘kroje’ svjetsku politiku.

Heljer tvrdi da iluminati iz sjenke utiču na finansijsku stabilnost naftne industrije.

“Tajna grupa zapravo pokreće svijet i tu tehnologiju uspijeva da zadrži daleko od svjetske javnosti, sve dok od nafte može da zarađuje milijarde. To se neće promijeniti sve dok se stotine hiljada ljudi ne ujedine i kažu im ‘recite nam šta se dešava i promijenite prioritete kako biste spasli svijet za buduće generacije”, poručio je.

Heljer je i ranije imao neobične izjave. Tvrdio je da su SAD htjele da intervenišu u kanadskoj pokrajini Manitobu kako bi preuzele kontrolu nad lokacijom za koju se smatralo da je mjesto slijetanja vanzemaljaca.

“Ti vanzemaljci izvor su tehnologije protiv klimatskih promjena, a na nas ljude gledaju kao primitivan oblik života”, govorio je.

DV/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)