Home / Vijesti / Svijet / VIDEO -Motor na Avionu United Airlinesa se raspada iznad Pacifika, prisiljavajući na hitno slijetanje
Boeing 777

VIDEO -Motor na Avionu United Airlinesa se raspada iznad Pacifika, prisiljavajući na hitno slijetanje

Putnik opisuje ‘najstrašniji let mog života’ nakon što je Boeing 777 ugasio motor na letu UA1175 koji leti iz San Francisca na Havaje.

Avion United Airlinesa koji je letio na Havaje bio je prisiljen napraviti hitno slijetanje nakon što se motor počeo raspadati u zraku.

Nakon što je jedan putnik opisao kao “najstrašniji let u mom životu”, fotografije i videozapisi snimljeni kroz prozore pokazali su da je  motor eksplodirao i tresao se usljed strujanja zraka sve nakon što je ” poklopac motora ” otrgnut.

Drama na Boeingu 777-222 započela je nakon što se glasno bang čulo otprilike 35 minuta prije nego što je  bilo predviđeno  slijetanje u Honolulu. Piloti su odmah poslali poziv za pomoć i bili prisiljeni na hitno slijetanje.

Googleov inženjer na letu, Erik Haddad, koji je imao jasan pogled na izloženi motor, očigledno je ostao miran tijekom incidenta, prenoseći niz fotografija na Twitter uz komentar : “Ne vidim ništa o tome u priručniku „.

Još jedan putnik, Maria Falaschi, koja je prenijela niz dramatičnih fotografija, rekla je da je to “najstrašniji let u mom životu”, ali piloti su uradili  “izvrstan posao i isto tako i posada”, dodavši da su putnici bili spremni za hitno slijetanje ,posada  je “dobro postupala”.

U izjavi United Airlinesa  je da je let bio siguran u 12.38 sati po lokalnom vremenu. “Unitedov let 1175 koji je putovao u Honolulu iz San Francisca sigurno je sletio nakon što su piloti pozvali na hitno slijetanje zbog problema s  2 motorom. Naši su piloti slijedili sve potrebne protokole kako bi sigurno prizemljili zrakoplov.

Spasilačka služba i vatrogasci dočekali su avion na pisti , rekao je United. Putnici su se normalno iskrcali. United u potpunosti surađuje s NTSB i FAA istragom događaja. ”

United je rekao da “u potpunosti surađuje” s istraživanjima Savezne i federalne agencije za zrakoplovstvo i Nacionalnog odbora za sigurnost prijevoza.

United je izjavio za Business Insider da je avion kupljen 1994. godine, što ga čini jednim od prvih Boeing 777 prodanih u svijetu. 777 je najveći svjetski twinjet.Š to u prijevodu znači dva mlazna motora.

theguardian.com

/Terzić Almir/Poslovnidnevnik.ba/

 

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)