Home / Vijesti / Svijet / PAD RUSKOG AVIONA: SPASIOCI NAIŠLI NA JEZIVE SCENE: POTVRĐENO DA SU NAŠLI…

PAD RUSKOG AVIONA: SPASIOCI NAIŠLI NA JEZIVE SCENE: POTVRĐENO DA SU NAŠLI…

U Podmoskovlju, mjesto rušenja aviona An-148, spasioci su pronašli 209 različitih dijelova ljudskih tijela, javila je agencija RIA Novosti, pozivajući se na izjavu predstavnika Operativnog štaba koji je formiran nakon ove velike avio katastrofe u Ruskoj Federaciji.

Podsjećamo, putnički avion Antonov u vlasništvu kompanije «Saratov airlines» («Саратовских авиалиний») koji je letio na liniji između Moskve i Omska srušio se na predio između dva sela, nekoliko minuta nakon polijetanja s moskovskog aerodroma «Domodedovo».

Prije nego što je letjelica pala, pilot je kontaktirao kontrolu leta i požalio se na probleme. Svjedoci navode kako se avion zapalio u vazduhu i potom udario u tlo. Pojavio se i video snimak katastrofe, zabilježen nadzornom kamerom…

Proces identifikacije tijela pronađenih na mjestu tragedije treba započeti, kako bi članovi familija mogli ukopati svoje najbliže, a prikupljaju se i dokazi na licu mjesta koji bi mogli razjasniti zbog čega je avion pao.

Pronađene su dvije «crne kutije» koje su, kako se navodi, u dobrom stanju i trebale bi pomoći u istrazi nesreće.

Neki ruski mediji ovu nesreću navode kao «kraj uvjerenja o sigurnom avio transportu», nakon relativno dužeg perioda u kojem nije bilo velikih katastrofa.

Predstavnici avio kompanije, kao i proizvođača aviona tvrde da je letjelica bila uredno servisirana i zadovoljavala tehničke standarde.

 

Podsjetimo, putnički avion Antonov u vlasništvu kompanije «Saratov airlines» («Саратовских авиалиний») koji je letio na liniji između Moskve i Orska srušio se na predio između dva sela, nekoliko minuta nakon polijetanja s moskovskog aerodroma «Domodedovo».

Prije nego što je letjelica pala, pilot je kontaktirao kontrolu leta i požalio se na probleme. Svjedoci navode kako se avion zapalio u vazduhu i potom udario u tlo. Pojavio se i video snimak katastrofe, zabilježen nadzornom kamerom…

doznajemo.com

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)