Home / Ličnosti / Preminuo u 49. godini poznati glumac Nebojša Glogovac

Preminuo u 49. godini poznati glumac Nebojša Glogovac

SRPSKI glumac Nebojša Glogovac preminuo je jutros u Beogradu, u 49. godini života, piše srpski Blic.

Glogovac je prije deset dana hitno primljen na Institut za onkologiju, a srpski mediji pisali su da je teško bolestan te da mu je stanje veoma loše. Sve predstave u kojima je glumio tada su otkazane.

Glogovac je rođen 1969. godine u Trebinju, no kad je imao sedam godina s obitelji se preselio u Pančevo. Hrvatska publika ga, između ostalog, pamti po ulozi u filmu Rajka Grlića Ustav Republike Hrvatske. Glogovac je u filmu glumio lik Vjekoslava Kralja, desničara proustaških tendencija naslijeđenih od nepokretna oca koji gorljivo mrzi Srbe, ali je usput gay i odijeva se u ženu.

Prvu ulogu ostvario je u seriji Bolji život, gdje je igrao školskog prijatelja lika Slobodana Popadića. Nakon završene srednje škole upisao je psihologiju na Filozofskom fakultetu, no nakon dvije godine ipak se predomislio i upisao Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu. Veliku slavu postigao je ulogom u seriji Porodično blago.

Imao je troje djece, dva sina iz prvog braka sa slikaricom Minom Glogovac te kćer Sunčicu koja je rođena 2016. godine, u vezi s Milicom Šćepanović.

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)