Home / Vijesti / BiH / MMF raspravlja o isplati druge tranše aranžmana za BiH

MMF raspravlja o isplati druge tranše aranžmana za BiH

Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) raspravljat će danas o isplati druge tranše Proširenog aranžmana za BiH.

Premijerka RS Željka Cvijanović razgovarala je 7. februara u Washingotnu sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za BiH Nadimom Ilahijem uoči Izvršnog odbora MMF-a.

Sagovornici su tokom sastanka ukazali na neophodnost očuvanja aranžmana s obzirom na njegovu povezanost sa reformskom agendom, a istovremeno i izazove koje nosi izborna godina.

Cvijanović je u ime Vlade Republike Srpske iskazala spremnost da se nastavi s ispunjavanjem uslova definisanih pismom namjere i izrazila očekivanja da će se na isti način ponašati ostali nivoi vlasti u BiH.

“Može se očekivati da će nakon zasjedanja Izvršnog odbora MMF-a, BiH biti isplaćena tranša u iznosu od 145 miliona KM od čega 50 miliona za Republiku Srpsku”, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Cvijanović je zahvalila predstavnicima MMF-a za korektnu saradnju koju Vlada RS ima sa ovom međunarodnom finansijskom institucijom i ličnom naporu šefa Misije MMF-a za BiH Nadima Ilahija i njegovih saradnika u prevazilaženju određenih kriznih situacija u prethodnom periodu tokom realizacije aranžmana.

(Vijesti.ba / SRNA)

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)