Home / Vijesti / BiH / Održan je drugi Mostar Pre-Moot Mootstar

Održan je drugi Mostar Pre-Moot Mootstar


U suradnji s Udrugom ARBITRI i Programom razvoja trgovačkog prava, Uredom općeg savjetnika, američkog Ministarstva trgovine, s ponosom predstavljamo drugi Mostar Pre-Moot (Mootstar).
B581EE05-B1A1-4B4C-997B-BA3AA8E90951Mootstar je održan 3. i 4. veljače 2018. u prostorijama NSofta i SPARKa. U dva dana događaj je okupio više od 30 studenata prava iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske i Njemačke te više od 20 odvjetnika, pravnika i akademika.
Pre-moot je bitan dio najznačajnijeg svjetskog tržišnog natjecanja na području međunarodnog trgovačkog prava i međunarodne komercijalne arbitraže: Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot (Vis Moot). Već sada, Mostar se pridružuje globalnoj obitelji gradova domaćina širom svijeta koji svake godine okupljaju različite skupine studenata, omogućujući im da se pripreme i prakticiraju za Vis Moot natjecanje, koje će se održati u Beču u ožujku ove godine.

Mootstar je jedinstven događaj. Za razliku od ostalih gradova domaćina, pre-moot u Bosni i Hercegovini je industrijski vođen. Podržavajući Vis Moot kao obrazovnu platformu, NSoft i SPARK i dalje dokazuju da su svjesni potreba pravne i poslovne industrije i važnosti društveno odgovornog poslovanja.

Jednako tako, ovaj pre-moot je bitan dio razvoja programa obuke Vis Moot kojeg Udruga ARBITRI provodi zajedno s CLDP-om od 2015. godine. Program pomaže pravnim fakultetima iz Bosne i Hercegovine da pripreme svoje timove za natjecanje. Uz potporu industrije, akademske zajednice, vladinog i nevladinog sektora, Vis Moot u Bosni i Hercegovini postala je obrazovna platforma koja donosi vrlo potrebnu novu generaciju odvjetnika vještih u međunarodnoj arbitraži i komercijalnom pravu.

Spark/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)