Home / Kompanije i Tenderi / Ryanair priznaje britanski pilotski sindikat prvi put u 32 godine

Ryanair priznaje britanski pilotski sindikat prvi put u 32 godine

Ryanair (RYA.I) je izjavio kako će dopustiti udruženju britanskih  pilota da započnu pregovore o pitanjima kao što su plaća i praznici nakon što je irska proračunska zrakoplovna tvrtka prvi put priznala sindikat u svojoj 32-godišnjoj povijesti.

Najveća europska zrakoplovna tvrtka gledajući po broju prevezenih putnika  bila je prisiljena prošle godine priznati sindikate kako bi izbjegli božićni štrajk, nakon što je ranije tijekom godine trebalo otkazati 20.000 letova zbog nedostatka pilota .

Ryanair je zahvalio britanskom udruženju zrakoplovnih pilota (BALPA) za konstruktivan angažman i pozvao ostale članove Europske unije da slijede taj primjer.

S obzirom na Ryanairovo prethodno neprijateljstvo prema sindikatima, današnji je sporazum povijesni“, izjavio je Brian Strutton, glavni tajnik BALPA-e.

“Bili smo u početku skeptični glede Ryanairove iskrenosti što se tiče priznanja našeg i drugih sindikata, naši razgovori i sastanci s njima pokazali su da su iskreni u želji za konstruktivnim odnosom sa sindikatom”.

Iz BALPA sindikata su rekli kako će otvoriti izbore za predstavnike među svojim članovima koji bi trebali da vode pregovore s Ryanairom o plaćama, praznicima i angažmanom  pilota. Problemi s pilot-rosteringom potaknuli su prošlogodišnje  masovno otkazivanje  letova.

Ryanair pregovara s drugim sindikatima širom Europe koji su zahtijevali zajednički sastanak s Ryanairom, rekavši kako pojedini razgovori nisu bili zadovoljavajući. Zrakoplovna tvrtka je do sada odbila te zahtjeve,

“Sada pozivamo ove sindikate da prestanu trošiti vrijeme i brzo počnu djelovati kako bi u veljači donijeli 20 posto povećanja plaća našim pilotima i zaključili formalne sporazume o priznavanju, na kojima trenutno rade”, izjavio je Eddie Wilson, oficir za izjave za javnost  u  Ryanair kompaniji.

Piloti uopće Ryanairovi iz britanske baze glasovali su kako bi prihvatili povećanje plaće Ryanaira , pri čemu su piloti u Stanstedu odobrili paket ranije ovog mjeseca. Ti glasovi bili su odvojeni od pregovora s BALPA-om.

Strutton također je rekao kako se nada da će Ryanair uskoro biti u mogućnosti napraviti sporazume s drugim europskim sindikatima.

“Nadam se da je ovo početak snažnog i uzajamno korisnog odnosa između BALPA i Ryanaira .Predlaže Ryanairu da se što prije dogovori s pilotskim sindikatima u drugim zemljama i sa sindikatima kabinske posade”, rekao je Strutton.

Reuters

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)