Home / Ličnosti / Angelina Jolie pozvala međunarodnu zajednicu da nađe način da okonča rat u Siriji

Angelina Jolie pozvala međunarodnu zajednicu da nađe način da okonča rat u Siriji

Jolie je kazala da svako pregovaračko rješenje vezano za Siriju mora poštovati ljudska prava i dostojanstvo svih Sirijaca, uključujući i milione izbjeglica koji žive u susjednim zemljama.

Angelini Jolie ovo je bila peta posjeta kampu Zaatari, najvećem izbjegličkom kampu na Bliskom Istoku u kojem živi više od 80.000 Sirijaca.

jolie
“Nikada ne smijemo zaboraviti da je rat počeo zahtjevima Sirijaca za veća ljudska prava. Mir u ovoj zemlji mora biti izgrađen na tome. Mir se ne može graditi na tome što niko neće biti kažnjen za ciljanje civila, bombardiranje škola i bolnica, mučenja, upotrebu hemijskog oružja i silovanja. Molim vas da pokažete snagu za pregovaranje o načelnom kraju ovog besmislenog rata”, rekla je Jolie.

Glumica je u Jordan stigla u pratnji kćerki 13-godišnje Zahare i 11-godišnje Shiloh koje su se u kampu susrele s grupom sirijskih djevojaka.

“Moje kćerke su tražile da dođu. Provele su vrijeme razgovarajući sa svojim vršnjacima koji su bili prisiljeni da napuste svoje domove, čiji su članovi porodice ubijeni ili nestali, koji se bore s traumama i bolestima, ali koji su na kraju dana samo djeca s istim nadama i pravima koja imaju djeca u bilo kojoj zemlji”, rekla je Jolie.

jolie1
Većina Sirijaca je tokom dugogodišnjeg rata potrošila svu ušteđevinu i većina ih živi na granici siromaštva preživljavajući s tri dolara dnevno.
Klix

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)