Home / Ličnosti / IVICA JE NAJVEĆI SPECIJALAC Kostelić prehodao više od 20 kilometara do Zavižana, a vojska je stigla tek tri sata kasnije: ‘Bilo je brutalno teško’

IVICA JE NAJVEĆI SPECIJALAC Kostelić prehodao više od 20 kilometara do Zavižana, a vojska je stigla tek tri sata kasnije: ‘Bilo je brutalno teško’

“Jučer sam u 19.15, nakon 11 i pol sati, hoda dosegnuo Zavižan. Vojska je stigla 3 sata kasnije. Napravili smo 18.5 km zračne linije, ali po terenu puno više. Bio je brutalno težak dan. Današnji dnevni cilj je Alan. Vani je magla, slab vjetar”, napisao je Ivica Kostelić u nedjelju na Facebooku.

Podsjetimo, pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga i Središnjice za obavještajno djelovanje Oružanih snaga RH s najtrofejnijim hrvatskim skijašem krenuli su u subotu u osmodnevnu ekspediciju hodnje po Velebitu. Riječ je o 12 pripadnika specijalnih snaga dubinskih izvidnika, svi oni završili su komando obuku i to je zaista najelitnije što Hrvatska vojska ima.

“To je tak kad ih nije Gips naučio na žgance i sarmu, nemaju šanse. Samo jako profesore!”, pohvalio je Ivicu jedan komentator.

“Bravo Ivek, ali pretpostavljam da ovo nije utrka?? A da ostaneš s dečkima?”, napisao mu je drugi.

MORH

Idemo i dalje kao jedan, kao tim, zajedno. Teren je jako zahtjevan, oprema je jako teška, ali srce kuca, prvi su dojmovi jednog od 12 pripadnika specijalnih postrojbi Hrvatske vojske nakon uspješno odrađene prve radne točke “Oltari”, prenosi MORH.

“Vremenski uvjeti nam idu u prilog, ovo su prije jesenski nego zimski, staza je zahtjevna, a kao najzahtjevniji dio ove ekspedicije već sada vidim da će to biti teška oprema, ali ne predajemo se, idemo zajedno”, rekao je Kostelić prilikom dolaska na radnu točku “Oltari”.

Na leđima nose do 40 kilograma opreme

Podsjetimo, pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga na ekspediciji hodnje po Velebitu opremljeni hrvatskom jurišnom puškom VHS-2 i pištoljem HS 2000, a težina cijele opreme kreće se i do 40 kilograma.

Ekspedicija je započela u Vratniku u ranim jutarnjim satima, a oko podneva pripadnici specijalnih postrojbi Hrvatske vojske i Kostelić stigli su na radnu točki ‘Oltari’ gdje su još jednom iskoristili priliku kako bi naglasili da će sinergija sporta i vojnih vještina biti ključna za uspjeh ove ekspedicije.

MORH/M. Čobanović

“Spoj sportskog i vojnog iskustva bit će ključ za uspješnost ekspedicije, kao sportaš vjerujem da mogu pružiti dosta znanja pripadnicima Zapovjedništva specijalnih snaga, a s obzirom na to kako je riječ o najelitnijoj postrojbi Hrvatske vojske, siguran sam kako ću i ja od njih puno naučiti, ovaj spoj iskustva zaista je dobitna kombinacija”, rekao je Kostelić uoči početka osmodnevne ekspedicije.

Planirana ruta kretanja je: Vratnik – Oltari – Zavižan – Skorpovac – Baške Oštarije – Šugarska Duliba – Stapina – Veliko Rujno.

Komentari

komentari

Check Also

‘PREVIŠE IH JE‘ Pucaju internet kabeli u Njemačkoj, ljudi na rubu živčanog sloma, a krivci su sasvim neočekivani

Ministarstvo okoliša kaže da je u kontaktu sa znanstvenicima i drugim zemljama kako bi dobili …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)