Home / Vijesti / BiH / Delije dočekale Bošnjaka pjesmom “Šiptar, Hrvat, balija nisu moja bratija”, a on ih posramio

Delije dočekale Bošnjaka pjesmom “Šiptar, Hrvat, balija nisu moja bratija”, a on ih posramio

DOLAZAK Alena Omića u košarkašku momčad Crvene zvezde podigao je veliku prašinu. Srpski klub ostvario je povijesnu prvu pobjedu nad Olympiakosom (89:78) u Euroligi, ali su utakmicu obilježile Delije, koje su ustale protiv igrača koji je rođen u Tuzli, a nastupa za reprezentaciju Slovenije.

“Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija”, pisalo je na prvom transparentu Delija upućenom Omiću, a ubrzo je uslijedio i drugi…

“Hvala upravi za radost i titule. Dok igra tko ne treba, na nas ne računajte!”

Omić je na svom debiju u crveno-bijelom dresu za 16 minuta ubacio šest poena, upisao isto toliko skokova i dodao jednu asistenciju. Nakon utakmice nije želio o porukama Delija, protiv kojih su stali ostali navijači u dvorani te pljeskom pozdravili pojačanje.

“Došao sam ovdje jer znam da Zvezda ima najbolje navijače. Igram za boje dresa i želim samo igrati košarku. Nisam vidio transparente, niti primijetio što ljudi skandiraju. Želio sam pomoći ekipi u ovoj velikoj pobjedi. Košarka je moj život”, rekao je diplomatski nakon utakmice Omić.

Međutim, očigledno nije mogao izdržati pa je prije spavanja putem Instagrama ipak odgovorio Delijama…

“Tko igra za Zvezdu i zauvijek za nju navija, bit će zauvijek moj bratija”, poručio je Omić.

Na dan utakmice Zvezdini navijači ću objavili i otvoreno pismo, u kojem su pojasnili svoj stav i najavili bojkot zbog Omića…
“Delije Sjever jeste navijačka grupa, ali i grupa koja ima višedecenijski nacionalni identitet. Posljednje pojačanje koje je dovedeno kosi se sa stavovima i razmišljanjem navijačke grupe Delije. Na inicijativu predsjednika kluba napravljen je sastanak po kome je zatraženo mišljenje Delija. One su dale svoje mišljenje i zamolile da se takav potez ne povlači, jer predsjednik i uprava znaju stavove naše grupe, koji nisu od jučer. Što se desilo u tijeku naredna dva dana, nitko ne zna, ali se pojavljuje neki fantomski tekst i razni izgovori i on se dovodi kao novi igrač Zvezde. Za Delije je takav čin neprihvatljiv i od ove utakmice ćemo bojkotirati tako što nećemo dolaziti sve dok je taj košarkaš u klubu. Niti nam je drago zbog ovoga, niti smo to željeli, ali preko nekih stvari jednostavno ne možemo preći”, naglasile su između ostalog Delije.
 Index
Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)