Home / Ličnosti / KRISTALNI LUSTERI, VRIJEDNE SLIKE, GLAMUR U CENTRU GRADA: Srpska voditeljka voli LUKSUZAN život i evo šta radi da bi ga obezbjedila

KRISTALNI LUSTERI, VRIJEDNE SLIKE, GLAMUR U CENTRU GRADA: Srpska voditeljka voli LUKSUZAN život i evo šta radi da bi ga obezbjedila

Voditeljka Snežana Dakić u porodičnom domu živi sa ćerkom Laurom.

“Pošto sam imala ljetnju pauzu od četiri mjeseca, a i neke stvari sam unaprijed snimila na “Ženskoj televiziji”, odmorila sam se i sada mi ne pada teško što imam povećan broj obaveza. S obzirom na to da sam iskusna u ovom poslu i da imam dosta samopouzdanja, te da sam u kvalitetnoj ličnoj i profesionalnoj fazi, ništa mi ne pada teško.

Najčešće se odmaram kod kuće, čitam knjigu ili gledam neku dobru seriju, a kada stignem, i rekreiram se – naglašava ona.

Stan u centru Beograda prilično luskuzan, a uljepšavaju ga i kristali na lusterima, njen portret i umjetničke vrijednosti…

– Pošto želim da obezbjedim što lagodniji život ćerki i sebi, luksuzno ljetovanje, dobru garderobu i novac za glamurozan život, baš zato radim dva posla. U ovoj zemlji koliko god da ste dobri u svom poslu, teško da možete da budete dovoljno dobro plaćeni jer su takvi uslovi na tržištu – iskrena je Snežana.

MLADE ŽENE TRAŽE BOGATE MUŽEVE

Snežana voli mnoge stvari koje je donjelo savremeno doba i novo vrijeme, međutim ona se kritički osvrće na odnos muškaraca i žena.

– Koliko god da smo savremeni, veliki broj muškaraca svoje partnerke vidi prije svega kao inkubatore za rađanje djece, potom kao besplatnu pomoć u kući, kao kućepaziteljku, dok oni izlaze po gradu i nastavljaju da žive svoj momački život. Pritom ne govorim iz ličnog iskustva jer nisam nikome bila kućna pomoćnica, hvala bogu. Uvijek sam mogla da platim da mi neko pomogne da bih mogla da se posvetim svom poslu i kulturnom uzdizanju jer sam ja ipak poslanik javne riječi. Muškarci često imaju mjerilo kakvu ženu hoće: onu koja ne izlazi, ne zanimaju je drugi muškarci, i koja govori da uživa što je kod kuće. E, onda joj muž kupi auto da bi ona razvozila djecu. Mnogi od njih su nesrećni u tom braku. Mlada žena vidi idealan brak kao zajednicu sa muškarcem koji ima više novca od nje i da joj omogući da ne mora ništa da radi. Tu nema osmjeha na licu, nema ispunjenosti. Žena ako nema svoju vokaciju nije srećna, naročito ne na duže staze – smatra Snežana.

BOLJE DA SE NE UDAJEM PONOVO

Pitali smo je da li je spremna za drugi brak:

– Nikad ne reci nikad. Jednostavnije je ako možeš sebi da priuštiš da ne budeš u braku. Ako si se ostvarila kao majka, a ja jesam, jer više ne planiram da rađam, onda je jednostavnije da ne stupaš u brak. Tada je svaka odluka u tvojim rukama, i imaš vremena koliko hoćeš i sam odlučuješ kako želiš da ga realizuješ. Manje kompromisa sa bilo čijim mišljenjem, obavezama, željama, voljom, pa i sujetom, posesivnošću… Energetskih vampira koji svako donosi u vidu svoje familije, roditelja, braće, sestara, bivših žena, budućih djevojaka se oslobađaš – kroz osmjeh priča Snežana, i dodaje:

– Neuporedivo je čistija duša kada si sam i slobodan, posebno kada si zadovoljan sobom. Pravila sam dosta kopromisa u životu. Ne može da ti uspije bilo koja kvalitetna veza, a naročito ne brak, ukoliko ne praviš kompromise. Apsolutno sam srećnija od kada sam solo. Dobro mi ide u životu, zdrava sam, zdrava mi je ćerka, živa mi je majka, imam posao koji volim.

PLAŠIM SE LAURINOG PUBERTETA

Sa ćerkom Laurom ima zdrav odnos pun razumijevanja, spremna je uvijek da je posavjetuje i izvede na pravi put. A, da li se plaši Laurinog puberteta, Snežana je bez mnogo razmišljanja kaže:

– Da. Djeca u pubertetu znaju pogrešno da zaključuju i umijju da se osame i da sa tobom ne podjele svoje misli i zaključke koji im truju emocije. Zbog toga se bojim. Ali iskustvo me je naučilo da se ne brinem ni oko čega unaprijed. Uživam maksimalno u svakoj njenoj spoznaji, svakom milimetru odrastanja, u njenim tjelesnim promjenama, inteligenciji.

Uvijek sam bila iskrena prema njoj i davala joj više istine nego što bi njen uzrast to mogao da svari. Nisam je držala ni u kakvoj zabludi. Možda će buduće vrijeme zahtjevati više takta, strpljenja… Što više djetetu pričaš i ukazuješ to ostaje u njihovoj svijesti, bez obzira na to što se ona u tom trenutku ponaša sasvim drugačije. Ali kada prođu lude godine, onda djeci ostaju usađene vrijednosti o kojim si zvocala, kljucala i zanovjetala – kaže voditeljka, i dodaje:

– Život je jedna neizvjesna pojava. Prije četiri godine sam se suočila sa ozbiljnim zdravstvenim problemom koji je prošao bez ikakve posledice po mene, ali me je proveo kroz tri mjeseca velikog straha – priznaje Dakićeva, koja je tada doživjela moždani udar.

cafe.ba

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)