Home / Vijesti / BiH / Kompanija Novomatic okupila austrijske privrednike u Banjaluci

Kompanija Novomatic okupila austrijske privrednike u Banjaluci

Pod pokroviteljstvom kompanije Novomatic, a u organizaciji Trgovinskog odjeljenja Austrijske ambasade „Advantage Austria“ u četvrtak, 25. januara 2018. godine u Banjaluci je održan skup austrijskih privrednika pod nazivom „Austrian Business Circle“.

Novomatic (2) (2)

Događaju je prisustvovalo više od 100 zvanica, a prisutnima su se obratili Dr. Hannes Reichmann, predstavnik grupacije Novomatic, Filip Kupfer, trgovinski savjetnik Austrijske ambasade i Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Novomatic (4)

Cilj ovog tradicionalnog okupljanja bila je mogućnost uspostavljanja poslovnih kontakata sa austrijskim preduzećima, ali i pružanje informacija domaćim privrednicima o Austriji kao zemlji poslovnom partneru i nastupu na njenom tržištu.

„Novomatic je jedan od svjetskih lidera u oblasti gejming industrije, osnovan daleke 1980. godine od strane profesora Johana F. Grafa, koji danas posluje u više od 70 država i zapošljava 25.000 ljudi širom svijeta, a u Republici Srpskoj je prisutan od 2009. godine posredstvom kompanije Novo RS”, istakao je Dr. Hannes Reichmann, predstavnik grupacije Novomatic.

Filip Kupfer, trgovinski savjetnik Austrijske ambasade, izrazio je zadovoljstvo skupom koji je za cilj imao da okupi predstavnike austrijskih kompanija i domaćih firmi, kako bi se razmijenila pozitivna iskustva u poslovanju i osnažile mogućnosti za međusobnu saradnju.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, istakao je značaj ulaganja austrijskih investitora, koje uspješno posluju u Republici Srpskoj i tako utiču na stvaranje bolje poslovne klime i otvaranje radnih mjesta.

Večernjem okupljanju u hotelu „Bosna“ prethodila je konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekat „Novo Ime“ koji ima za cilj da podrži sve mlade i talentovane ljude iz Republike Srpske.

Public Relations  Aquarius d.o.o.

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)